- Sesongens beste

<p class="hidden"> Foto: Scanpix</p>
 Foto: Scanpix

<pKenneth Fredheim kommenterte storkampen mellom Chelsea og Manchester United fra Stamford Bridge for Canal + i går og var ikke i tvil: - Dette var sesonges beste kamp til nå. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var en fantastisk fotballkamp. Vi så en meget offensiv innstilling fra begge lag, og det er sjelden kamper med så store forventninger er i nærheten av å innfri, men det gjorde denne til de grader, sier Fredheim til ABC Nyheter.

- Det var fantastisk reklame for fotballen, og en storartet kamp som endte med et riktig resultat. Det blir ofte et antiklimaks i slike kamper fordi lag på dette nivået er så gode til å stenge for hverandre.

- Utgangspunktet til denne kampen var også spesiell fordi United, med den starten de har hatt, for enhver pris måtte unngå tap. Og de gikk for seier med en fantastisk moral og innstilling. De var suverene den første halvtimen og så kom Chelsea mer med etter hvert. Chelsea var usedvanlig passive og hadde elendig bevegelse i første omgang, men i andre så styrer de mer, sier han.

- Av de beste jeg har vært på

- Dette er en av de beste kampene jeg har vært på noensinne ut fra forventningene, og Premier Leauges beste kamp til nå, skryter kommentatoren.

Etter fem runder er det seks poeng som skiller lagene, og 13 plasser på tabellen. Fredheim føler likevel at laget fra Manchester kommer sterkt tilbake.

- Chelsea har startet bra. De har ikke vært lysende, men de har gjort jobben. De imponerte virkelig mot Manchester City da de kom tilbake fra å ha ligget under og fullstendig overkjørte dem. De var også gode mot Bordeaux i Champions League denne uken.

- De spiller et mer direkte angrepsspill og er gode når de har stor bevegelse. De er ikke gode i første omgang mot United, og da mangler også bevegelsen. På sitt beste ser de imidlertid ut som det beste under Mourinho med bredt kantspill og offensive backer, sier Fredheim.

- United har hatt en start under pari. De har manglet rytme, og en del spillere har ikke prestert på deres toppnivå. Denne runden synes jeg Rooney er strålende og Neville er også tilbake. Ronaldo har et ruskete innhopp, men det er ingen tvil om at de kommer. Det er ingen krise, forsikrer kommentatoren.

- Liverpool meget skuffende

Liverpool hadde en begredelig helg med 0-0 og poengtap hjemme mot Stoke. Fredheim var meget skuffet over det laget til Rafa Benitez presterte.

- Liverpool er overraskelde og meget skuffende. De skapte utrolig lite, og første omgang var skrekkelig. De har avslutninger fra langt hold, og de spiller seg til få sjanser, sier han.

- Det blir for statisk og forutsigbart, de mangler kreativiteten. Jeg tror det kunne sett annerledes ut hvis Benayoun hadde kommet på tidligere. Han beveger seg litt uortodokst, mens nå visste Stoke hva som kom og de kunne rydde unna. Det viser at godt organiserte lag kan ta poeng fra hvem som helst på tross av svakere kvalitet. Det kan ikke Liverpool tillate, det har vært deres bane i de siste sesongene.

Canal +-eksperten sier videre at han ikke tror de tre andre store (Chelsea, Arsenal og Manchester United) kommer til å gjøre liknende kamper som den Liverpool gjorde i helgen.

- Det er overraskende at de gjør det etter den starten de har hatt. De spilte glimrende mot Manchester United, og de gjorde jobben mot Marseille. Men det de viste i helgen er ikke av mesterkvalitet.

Han sier det er de sentrale bærebjelkene som har sviktet så langt.

- Torres er langt fra formen, Gerrard er anonym og Keane har ikke funnet seg til rette enda. Det kommer til å gå seg til, men spørsmålet er bare hvor mange poeng som er tapt før det skjer.

- Arsenal imponerer

Det siste antatte topp 4-laget er Arsenal, og de leverte varene igjen i helgen, borte mot Bolton.

- Arsenal er veldig imponerende. De stilte med en snodig lagoppstilling med tre sentrale midtbanespillere og to like spisser i Bendtner og Adebayor. Det som har vist seg å være deres akilleshæl er defensiv dødball, og det viste seg igjen her. Men baklengsmålet brydde dem ikke og de fortsatte å kjøre på.

- Det er interessant at det er mer ro og kynisme i Arsenal nå enn tidligere, de drar oftere ned tempoet. Ellers må vi jo bare beundre Wenger. Måten har har utviklet Song, Denilson og Walcott på i sommer er enorm, og man kan nesten forstå hvorfor han ikke kjøper folk.

- Arsenal har imponert enormt, men jeg føler fortsatt at de har mye å gå på. Jeg mener at stallen er for svak til å ta gull, men du verden hvor morsomme de er å se på når det fungerer. Da er de morsommere enn alle andre, sier han.

Zolas pangstart

Et annet London-lag som smilte fra øre til øre i helgen er West Ham. Deres ferske manager Gianfranco Zola fikk en drømmestart da laget hans slo Newcastle 3-1.

- Det var en drømmestart for Zola, og jeg har store forventninger til ham som manager. I kraft av sin posisjon som spiller så er det heller ikke tvil om at han får mye gratis i startfasen. Han har også uttalt at laget skal ha en soleklar offensiv innstilling, og til det er det ikke mange klubber som passer bedre. West Ham er kjent for litt kamikazefotball.

- Nå har han fått en suveren start, og jeg tror Zola passer perfekt. Han har også vært smart og hentet en dyktig fotballmann som assistent (Steve Clarke). På samme måte er det tilsvarende tragisk å se Newcastle. Måten klubben er drevet på er verre enn da Vålerenga skrev regnskapet på pølsepapir. Det er helt ubegripelig. Det er tragisk fordi det er det stedet i England hvor engasjementet er på sitt sterkeste.

-Hvem vil tørre å ta over som manager?

- Jeg ser ikke hvem som skal tørre det. Ingen med respekt for seg selv om vil arve Dennis Wise som sportssjef eller hva han nå er. Man skulle ikke tro at noen klubber var dumme nok til å gjøre det de har gjort, sier Fredheim.

- Ikke tro på Ince

Ukens norske duell kom mellom Blackburn og Fulham.

- Det var viktig for Blackburn å få en seier etter flere svake resultater så langt Jeg har ingen god begrunnelse, men jeg tror de kommer til å slite. Jeg har ikke tro på Ince som manager, og jeg tror disse to lagene vil ha en ganske lik sesong. Begge er midt på-treet-minus-lag.

Til slutt spør vi Fredheim hva kan synes om lørdagens oppgjør i Nord-England, mellom Sunderland og Middlesbrough.

- Jeg har hele siden trodd at Sunderland vil få en helt grei sesong. Roy Keane har hentet spillere som har vært med en stund, og som har verdifull erfaring. Middlesbrough har overrasket positivt, de hadde jeg som nedrykkskandidat. De ser ut til et helt annet kollektiv enn jeg hadde forventet, og var litt uheldige i helgen. Ut fra det jeg så hadde poengdeling vært greit, men det ble en sterk og viktig seier for Sunderland, avslutter kommentatoren.


Mer om Fotball finner du på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus