Tromsø tilbake i gulljakten

<p class="hidden">TILs Morten Moldskred (til venstre) i duell med Glenn Andersen under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Tromsø på Marienlyst stadion i Drammen søndag kveld. Foto: Scanpix</p>
TILs Morten Moldskred (til venstre) i duell med Glenn Andersen under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Tromsø på Marienlyst stadion i Drammen søndag kveld. Foto: Scanpix

<pEtter 3-1-seier mot Strømsgodset borte søndag har Tromsø igjen fått teften av gull.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Steinar Nilsens mannskap snudde 0-1 til 3-1 i den 21. serierunden og fikk med seg tre viktige poeng i gullkampen mot serieleder Stabæk.

Etter en svak 1. omgang ordnet Kevin Larsen og Miika Koppinen målene som førte tromsøværingene tilbake på gullsporet etter to uavgjorte kamper.

– Jeg må bare innrømme at jeg ble litt skremt av den svake 1.-omgangen vår, men er glad vi kom tilbake og vant, for dette var en nøkkelkamp for oss, slo Tromsø-trener Steinar Nilsen fast.

Strømsgodset-trener Ronny Deila måtte på sin 33-årsdag se at svoger Sigurd Rushfeldt og hans Tromsø nok en gang beseiret drammenserne i deres egen stue.

– Tromsø vant fortjent og er et solid lag, sa Deila som la til at han ikke hadde lyst til å feire fødselsdagen med kake etter nederlaget.

Godset har ikke slått Tromsø på Marienlyst siden 1998. Likevel begynte det dårlig for gulljagende gjester.

Det vanligvis så gjerrige Tromsø-forsvaret var nemlig i det gavmilde hjørnet da de forærte ballen til Godset-spiss David Nielsen på egen 16 meter i det 18. minutt.

Dansken kombinerte med Christer George som fikk enkel oppgave med å sette ballen i det tomme buret etter at Sead Ramovic var utspilt.

Det var Georges fjerde fulltreffer i serien og trolig den enkleste denne sesongen.

1. omgang var derimot preget av mange feilpasninger, men med litt mer nøyaktighet i overgangsspillet kunne drammenserne fort ha ledet kampen etter de første 45 minuttene. Det hjalp for gjestene da landslagsback Tom Høgli erstattet Roger Risholt i pausen.

I stedet fikk Tommy Knarvik fulltreff fra 18 meter rett før hvilen etter flott forarbeid av Morten Moldskred. Via et Godset-bein føk ballen opp i hjørnet. Det var målet serietoeren trengte for å våkne for alvor og ta med seg alle poengene. Seieren var Tromsøs femte på fremmed gress denne sesongen.

– Jeg tror det er fullt mulig at Stabæk kan gå på en smell. Derfor gjelder det for oss å holde trykket oppe til vi møter dem senere, for kampen om seriegullet er ikke avgjort, mente Knarvik.

Strømsgodset må fortsatt se seg tilbake på tabellen og trenger fortsatt poeng for å være sikker på å unngå nedrykk. (NTB)


Mer om Fotball finner du på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus