Tromsø tilbake i gulljakten

TILs Morten Moldskred (til venstre) i duell med Glenn Andersen under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Tromsø på Marienlyst stadion i Drammen søndag kveld. Foto: Scanpix

<pEtter 3-1-seier mot Strømsgodset borte søndag har Tromsø igjen fått teften av gull.</p

Steinar Nilsens mannskap snudde 0-1 til 3-1 i den 21. serierunden og fikk med seg tre viktige poeng i gullkampen mot serieleder Stabæk.

Etter en svak 1. omgang ordnet Kevin Larsen og Miika Koppinen målene som førte tromsøværingene tilbake på gullsporet etter to uavgjorte kamper.

– Jeg må bare innrømme at jeg ble litt skremt av den svake 1.-omgangen vår, men er glad vi kom tilbake og vant, for dette var en nøkkelkamp for oss, slo Tromsø-trener Steinar Nilsen fast.

Strømsgodset-trener Ronny Deila måtte på sin 33-årsdag se at svoger Sigurd Rushfeldt og hans Tromsø nok en gang beseiret drammenserne i deres egen stue.

– Tromsø vant fortjent og er et solid lag, sa Deila som la til at han ikke hadde lyst til å feire fødselsdagen med kake etter nederlaget.

Godset har ikke slått Tromsø på Marienlyst siden 1998. Likevel begynte det dårlig for gulljagende gjester.

Det vanligvis så gjerrige Tromsø-forsvaret var nemlig i det gavmilde hjørnet da de forærte ballen til Godset-spiss David Nielsen på egen 16 meter i det 18. minutt.

Dansken kombinerte med Christer George som fikk enkel oppgave med å sette ballen i det tomme buret etter at Sead Ramovic var utspilt.

Det var Georges fjerde fulltreffer i serien og trolig den enkleste denne sesongen.

1. omgang var derimot preget av mange feilpasninger, men med litt mer nøyaktighet i overgangsspillet kunne drammenserne fort ha ledet kampen etter de første 45 minuttene. Det hjalp for gjestene da landslagsback Tom Høgli erstattet Roger Risholt i pausen.

I stedet fikk Tommy Knarvik fulltreff fra 18 meter rett før hvilen etter flott forarbeid av Morten Moldskred. Via et Godset-bein føk ballen opp i hjørnet. Det var målet serietoeren trengte for å våkne for alvor og ta med seg alle poengene. Seieren var Tromsøs femte på fremmed gress denne sesongen.

– Jeg tror det er fullt mulig at Stabæk kan gå på en smell. Derfor gjelder det for oss å holde trykket oppe til vi møter dem senere, for kampen om seriegullet er ikke avgjort, mente Knarvik.

Strømsgodset må fortsatt se seg tilbake på tabellen og trenger fortsatt poeng for å være sikker på å unngå nedrykk. (NTB)