Krasjlanding for Lyn

<p class="hidden">Molde-jubel etter at Aksel Berget Skjølsviks scoret det første målet under eliteseriekampen i fotball mellom Lyn og Molde på Ullevaal Stadion i Oslo søndag kveld. Foto: Scanpix</p>
Molde-jubel etter at Aksel Berget Skjølsviks scoret det første målet under eliteseriekampen i fotball mellom Lyn og Molde på Ullevaal Stadion i Oslo søndag kveld. Foto: Scanpix

<pEtter drømmeåpning og seier mot byrival Vålerenga, fikk Lyns ferske trener Kent Bergersen en brutal krasjlanding med 1-3-tap hjemme mot Molde.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i høst vant Molde 3-1 borte mot Lyn i cupen. Søndag gjentok de bedriften, og sikret seg samtidig et pusterom i bunnstriden.

Nærmest ut av ingenting tok Molde føringen i det vanskelige borteoppgjøret på Ullevaal. Kampen var bare 14 minutter gammel da Moldes midtbanemann Aksel Berget Skjølsvik brente av fra rundt 20-25 meter. Den ellers så solide Lyn-målvakten Eddie Gustafsson fikk bare fingertuppene på ballen, og klarte ikke å forhindre scoring.

Rystet vertene

Kvarteret senere rystet Molde vertene igjen. Lyn så ut til å ri av stormen etter to kjappe Molde-sjanser, men klareringen kom ikke lenger enn til Vegard Forren. På full fart inn i feltet ble Forren lagt i bakken av Paul Obiefule, og dommer Roy Helge Olsen hadde ikke annet valg enn å peke på straffemerket. Toni Koskela sendte Eddie Gustafsson feil vei, og sørget for 2-0-ledelse til pause for gjestene fra Molde.

Etter hvilen fortsatte Molde å ligge lavt. De spilte gjerrig fotball og var giftige på kontringer. Hjemmelaget hadde store problemer med å spille seg til farligheter. Bakromsspissene Kim Holmen og Espen Hoff fikk minimalt med rom å løpe i, og romsdalingene hadde full kontroll på de raske Lyn-spillerne.

Dioufs revansje

I stedet var det Molde som spilte seg til den første store sjansen etter pause. Midtveis i annen omgang burde både Mame Biram Diouf og Magne Hoseth gitt laget sitt 3-0.

Men det farlige innlegget trillet forbi skolissa til Diouf på femmeteren, og ballen havnet i stedet hos Hoseth på bakerste stolpe som sendte ballen langt utenfor.

Men bare minutter etter bommen, fikk Diouf sin revansje. Lyn fikk ikke klarert i boksen, og ballen landet i stedet hos Molde-spissen som fra seks-syvmeter puttet ballen i mål via stolperota.

13 minutter før full tid lykkes det endelig for hjemmelaget. Innbytter Lucas Pratto møtte et innlegg med hælen. Den frekke avslutningen overrasket Molde-keeper Jan Kjell Larsen som fomlet ballen i mål mellom beina.

Reduseringen tente håpet i Lyn-leiren, men de maktet ikke å få i gang en real sluttspurt. (©NTB)


Mer om Fotball finner du på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus