Krasjlanding for Lyn

Molde-jubel etter at Aksel Berget Skjølsviks scoret det første målet under eliteseriekampen i fotball mellom Lyn og Molde på Ullevaal Stadion i Oslo søndag kveld. Foto: Scanpix

<pEtter drømmeåpning og seier mot byrival Vålerenga, fikk Lyns ferske trener Kent Bergersen en brutal krasjlanding med 1-3-tap hjemme mot Molde.</p

Tidligere i høst vant Molde 3-1 borte mot Lyn i cupen. Søndag gjentok de bedriften, og sikret seg samtidig et pusterom i bunnstriden.

Nærmest ut av ingenting tok Molde føringen i det vanskelige borteoppgjøret på Ullevaal. Kampen var bare 14 minutter gammel da Moldes midtbanemann Aksel Berget Skjølsvik brente av fra rundt 20-25 meter. Den ellers så solide Lyn-målvakten Eddie Gustafsson fikk bare fingertuppene på ballen, og klarte ikke å forhindre scoring.

Rystet vertene

Kvarteret senere rystet Molde vertene igjen. Lyn så ut til å ri av stormen etter to kjappe Molde-sjanser, men klareringen kom ikke lenger enn til Vegard Forren. På full fart inn i feltet ble Forren lagt i bakken av Paul Obiefule, og dommer Roy Helge Olsen hadde ikke annet valg enn å peke på straffemerket. Toni Koskela sendte Eddie Gustafsson feil vei, og sørget for 2-0-ledelse til pause for gjestene fra Molde.

Etter hvilen fortsatte Molde å ligge lavt. De spilte gjerrig fotball og var giftige på kontringer. Hjemmelaget hadde store problemer med å spille seg til farligheter. Bakromsspissene Kim Holmen og Espen Hoff fikk minimalt med rom å løpe i, og romsdalingene hadde full kontroll på de raske Lyn-spillerne.

Dioufs revansje

I stedet var det Molde som spilte seg til den første store sjansen etter pause. Midtveis i annen omgang burde både Mame Biram Diouf og Magne Hoseth gitt laget sitt 3-0.

Men det farlige innlegget trillet forbi skolissa til Diouf på femmeteren, og ballen havnet i stedet hos Hoseth på bakerste stolpe som sendte ballen langt utenfor.

Men bare minutter etter bommen, fikk Diouf sin revansje. Lyn fikk ikke klarert i boksen, og ballen landet i stedet hos Molde-spissen som fra seks-syvmeter puttet ballen i mål via stolperota.

13 minutter før full tid lykkes det endelig for hjemmelaget. Innbytter Lucas Pratto møtte et innlegg med hælen. Den frekke avslutningen overrasket Molde-keeper Jan Kjell Larsen som fomlet ballen i mål mellom beina.

Reduseringen tente håpet i Lyn-leiren, men de maktet ikke å få i gang en real sluttspurt. (©NTB)