RBK valset over HamKam

Didier Konan Ya ( til venstre) etter at han ga RBK 1-0-ledelse under eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og HamKam på Lerkendal stadion i Trondheim søndag kveld.Til høyre Vadim Demidov. Foto:Scanpix

<pEt Rosenborg-lag som har kommet i virkelig høstform ydmyket bunnlaget HamKam med 4-0 på Lerkendal søndag kveld.</p

Jeg er godt fornøyd med hele laget i dag og vi hadde et topplags karakter, sa Erik Hamrén etter kampen.

Etter Rosenborgs sterke seier borte mot Brøndby i UEFA-cupen på torsdag, ble første omgang på Lerkendal søndag noe av et antiklimaks. Hjemmelaget hadde ballen mest, og skapte de sjansene som var, men det var noe uforløst og slapt over hjemmelaget store deler av første omgang. HamKam kontrollerte godt i forsvar, og de storvokste stopperne Frode Bjørnevik og Knut Henry Haraldsen klarerte gang på gang når innleggene kom inn i feltet.

Hamar-laget hadde imidlertid lite å by på fremover, og det var tydelig at de stolte på at spissparet Oluwasegun Abiodun og Tommy Øren skulle skape de nødvendige mulighetene på egen hånd.

Fem minutter før pause fikk RBK endelig hull på den berømte byllen. Didier Konan Ya fikk ballen på drøye 20 meter. Ivorianerens skrudde skudd gikk vakkert bak HamKam-keeper Jon Masalin og i mål. RBK gikk til pause med en fortjent ledelse.

– Dette var min beste kamp som spiss i Rosenborg, sa Konan Ya etter kampslutt.

Han fikk toppkarakter for sin fine innsats på Lerkendal.

Avgjorde i andre

Konan Ya var meget god og hadde også forarbeidet til Rosenborgs andre scoring. Han førte opp på venstre side og la ballen flott til rette for Marek Sapara. Slovaken satte bredsiden til og økte hjemmelagets ledelse.

Konan Ya fikk flere kontringsmuligheter etter dette, men maktet ikke å pynte på sin egen målkonto. En annen som gjorde en stor kamp for RBK var Marek Sapara. Han avgjorde for hjemmelaget da han scoret sitt andre mål med nok et vakkert langskudd snaue kvarteret før slutt.

Ikke truet

Rosenborg var aldri skikkelig truet i andre omgang, og etter hvert ble det kun et spørsmål om hvor stor hjemmeseieren skulle bli. Forskjellen på topp og bunn i eliteserien var tydelig i andre omgang, og da innbytter Besart Berisha headet inn en Marek Sapara-corner sju minutter før full tid var ydmykelsen total.

Dermed tok ikke HamKam innpå lagene foran seg på tabellen, mens Rosenborg begynner å nærme seg medaljestrid i årets eliteserie.