Treåring funnet i live

<pDen tre år gamle jenta som kom bort fra foreldrene under en fjelltur på Sørbølfjellet i Flå i Hallingdal, ble søndag kveld funnet i live av redningshunden Chanko.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hun var nedkjølt, men svarte så vidt da jeg kom fram, opplyser hundefører Tonje Moen Hanssen på Norske Redningshunders nettsider.

Jenta hadde vært savnet i nesten fem timer da hun ble funnet. Etter at hundeføreren hadde fått varslet om funnet og startet førstehjelp, ble jenta fløyet ut av området med politihelikopter. Hun ble brakt til Ringerike sykehus for legesjekk.

– Redningshunden Chanko er en erfaren redningshund som har deltatt på mange redningsaksjoner, men dette er nok den mest dramatiske, sier Moen Hanssen. Hun lovte at han skulle få litt ekstra i matskålen sin søndag kveld.

Politiet i Nordre Buskerud opplyser at jenta ble funnet ved 19-tida søndag.

– Det tyder på at hun må ha lagt seg under en busk eller lignende, for det er åpent terreng i området og helikopteret fikk ikke øye på henne. Jenta var begynt å bli litt kald, for hun hadde tatt av seg en parkdress hun hadde på seg, forteller operasjonsleder Erik Bergan til NTB.

Store redningsmannskaper lette søndag etter jenta som kom bort fra foreldrene sine under fotturen tidligere på dagen.

Både Norsk Luftambulanse, et Sea King redningshelikopter, mannskaper fra Røde Kors og Norske Redningshunder deltok i søket. I alt ni redningshunder var i aksjon.(NTB)

Personvernpolicy