Gigantmøtet

Chelsea-trener Scolari har god selvtillit før møtet med Manchester United. Foto: Scanpix.
Chelsea-trener Scolari har god selvtillit før møtet med Manchester United. Foto: Scanpix.

<pCristiano Ronaldo kan starte dagens nøkkel- og gigantkamp mellom Chelsea og Manchester United.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelsea–Manchester United 15.00

Revansjeoppgjør fra Champions League-finalen, settball og monstermøte – når Europas to beste klubblag det siste året møtes på Stamford Bridge i dag, står både prestisje og viktige poeng på spill, selv så tidlig i sesongen.

Med Chelsea-seier er avstanden ni poeng ned til United (som har en hjemmekamp mot Fulham til gode).

Med Chelsea-seier vil Manchester United ha tapt to av to kamper mot kollegene blant ”de fire store”. I fjor tok klubben 13 av 18 poeng i disse kampene. Det avgjorde gullkampen.

Mandag morgen kan du se alle høydepunktene fra Premier League-runden på ABC TV.

”Frelseren”

Kontrastene mellom lagenes sesongstarter – bunnsolide Chelsea mot et United uten flyt – er betydelige, og favorittstempelet som Chelsea tilkommer, er blitt styrket for hver kamp. Men i United er ”frelseren” tilbake.

Cristiano Ronaldo, 42-målsscorer forrige sesong, ble mottatt med jubel på Old Trafford da han returnerte mot Villarreal i Champions League onsdag. Og han tente United.

– Han var i fyr og flamme. Han presterte veldig godt, og det er det som overrasker meg, tatt i betraktning operasjonen og det at han har gjennomgått rehabilitering i to måneder. Du må si at prestasjonsnivået hans var enestående, sier Ferguson, ifølge The Guardian.

I dag kan han være klar fra start. Sir Alex Ferguson beskriver det som mulig at han spiller med kvartetten Ronaldo, Rooney, Berbatov og Tévez fra start.

– Jeg har problemer med laguttaket. Problemer av rett type, vel å merke. Vi har et spekter av talentfulle spillere, og vi vil være sikre på at vi plukker de riktige, sier Ferguson, ifølge The Guardian.

For første gang siden han hadde Andy Cole, Dwight Yorke, Ole Gunnar Solskjær og Teddy Sheringham til disposisjon, kan han velge mellom fire toppangripere.

– Iblant kunne jeg bruke Solskjær på kanten, men hovedsakelig måtte jeg alltid skuffe noen. Det må en manager gjøre. Vitsen med kampen er å vinne, og hvis vi har en sterkere stall enn i fjor – og det har vi forhåpentlig etter kjøpet av Berbatov – da er det rette tingen å gjøre, sier Ferguson.

Viktig luke

John Terry har stått i fokus i oppkjøringen til kampen. Den avgjørende straffemissen i Champions League-finalen glemmes ikke. Og Sir Alex Ferguson har vært ute og kritisert FAs dommersjef etter at Terry fikk suspensjonen etter det røde kortet mot Manchester City opphevet. Uniteds Nemanja Vidic er derimot utestengt etter utvisningen mot Liverpool.

– Det er et stort tap for dem. Men jeg er spilleklar og forhåpentlig er det en boost for oss sier Terry, ifølge Independent.

Han vet at tre poeng til Chelsea vil føre United inn i problemer.

– Det er en massiv kamp for Manchester United. Det har ikke gått så godt for dem, og det blir en større motivasjon for dem til å slå oss her og finne formen, sier Terry.

– Da United spilte godt i fjor, fortsatte vi å vinne, men kom aldri nærmere dem, fordi de også fortsatte å vinne. Hvis man er laget i front, spiller bra og vinner, er det veldig bra, sier Chelsea-kapteinen.

Med Didier Drogba og Michael Ballack spilleklare øker sjansene til å skaffe den luken.

Spillere, managere, fans og synsere vet det er en nøkkelkamp.

Canal+ Sport 1, kl. 15.00

Dagens øvrige kamper:

West Bromwich–Aston Villa

The Hawthorns, avspark 13.00

Birmingham-derbyet innleder dagens ”Supersøndag” i Premier League. West Bromwich har prestert godt spillemessig i sesongstarten, men fikk sin første seier først sist helg, med 3–2 over West Ham.

John Carews Aston Villa har åpnet i samsvar med de høye forventningene. Sist ble det 2–1 i en god kamp mot Tottenham. Angrepstrioen Young, Carew og Agbonlahor er i storform. Carew ser ut til å bli klar til kampen, etter skaden han pådro seg mot Spurs.


Lagenes offensive lynne indikerer en underholdende kamp.

Hull–Everton

KC Stadium, avspark 16.00

Sesongstartens store overraskelse heter Hull. Syv poeng på fire kamper overskrider alle forventninger. I dag venter variable Everton, som har tapt begge hjemmekampene og vunnet begge borte, mot de to andre nyopprykkede lagene, West Bromwich og Stoke. Aiyegbeni Yakubu viser målform med tre fulltreffere så langt.

Tim Howard og Victor Anichebe er usikre for Everton. Louis Saha er stadig ikke i kampslag, mens Hibbert, Pienaar og Jacobsen er skadet.

Craig Fagan mangler for Hull.

Manchester City–Portsmouth

City of Manchester Stadium, avspark 16.00

Steinrike City så Robinho debutere med frisparkscoring, men fikk stryk med 1–3 av Chelsea sist. Nå venter Portsmouth, som har to strake seire, etter å ha åpnet med tap mot Chelsea og Manchester United. Jermaine Defoe er i godt slag, og står med tre Premier League-mål.


Portsmouth mangler Niko Kranjcar av sine viktigste. Michael Johnson og Martin Petrov er ikke klare for City.

I dag handler imidlertid mye om Chelsea–Manchester United.

Spilles i morgen: Tottenham–Wigan

Mandag morgen kan du se alle høydepunktene fra Premier League-runden på ABC TV.

Personvernpolicy