Bombeangrep i Spania

<pPolitistasjon mål for bilbombe.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju personer ble lettere såret da ei bilbombe eksploderte utenfor en politistasjon i Ondarroa i den baskiske regionen i Spania natt til søndag.

Det var tre politibetjenter og fire forbipasserende personer blant de sårede, opplyser politiet i Bilbao. Ingen skal være alvorlig såret, men eksplosjonen førte til store materielle skader på bygninger i området.

Tidligere eksploderte ei bilbombe i Vitoria, som er hovedstaden i Baskerland nord i Spania. Ingen ble såret i denne eksplosjonen. Bomba eksploderte ved midnattstider etter at den baskiske separatistgruppa ETA hadde sendt ut en advarsel. Politiet rakk å rydde området før bomba eksploderte.

Over 800 mennesker er drept i de 40 årene ETA har kjempet for et uavhengig Baskerland.

ETA erklærte våpenhvile i 2006, men brøt den selv etter halvannet år på grunn av angivelig mangel på framgang i fredssamtalene med regjeringen. Fire mennesker er drept i de mange bombeangrepene som har funnet sted siden.

Spansk politi har arrestert en rekke ETA-medlemmer, og statsminister José Luis Rodríguez Zapatero avviser nye forhandlinger med gruppa. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus