Ukjent motiv for knivdrap på Flisa

<pMannen som er mistenkt for knivdrapet på Flisa natt til søndag, blir først avhørt mandag. Politiet kan derfor ikke si noe nærmere om motivet for drapet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har avhørt en rekke vitner søndag og vil fortsette avhørene utover kvelden. Vi har imidlertid etter samråd med forsvareren valgt å utsette avhør av den pågrepne til mandag. Først da vil det også være klart hva en eventuell siktelse vil gå ut på, sier lensmann Arne Johan Sigstad i Grue til NTB.

Advokat Tore Famestad i Elverum er oppnevnt som den pågrepnes forsvarer.

Den antatte gjerningsmannen er 22 år og bosatt på Flisa. Drapsofferet ville ganske snart ha fylt 21 år og bodde i Åsnes. Ingen av dem var tidligere kjent for politiet, ifølge lensmannen.

Gjester grep inn

Sjokkerte pubgjester grep inn og holdt igjen mannen som er mistenkt for å ha drept 20-åringen på utestedet Dirty Nelly natt til søndag. Politiet ble varslet klokken 1.33.

Politiet fikk melding om bråk, men da de kom fram til den populære puben i Kaffegata, var flere gjester allerede i gang med gjenoppliving av 21-åringen.

– Da patruljen kom fram lå en mann alvorlig skadd på gulvet. Gjester drev med gjenopplivning, men livet sto ikke til å redde og mannen døde på stedet, sier lensmann Arne Johan Sigstad i Grue til NTB.

Holdt gjerningsmannen

21-åringen ble ifølge vitner utsatt for flere knivstikk. Vitner avisa Østlendingen har snakket med, sier at gjerningsmannen forsøkte å rømme etter knivstikkingen. Han ble imidlertid tatt hånd om av gjester på puben.

– Da politipatruljen kom fram holdt publikummere en person nede, som de pekte ut som mulig gjerningsmann, sier lensmannen.

Arne Johan Sigstad vil ikke kommentere detaljene rundt drapet, men sier drapsvåpenet mest sannsynlig er en kniv.

– Jeg vil ikke gå nærmere inn på hvordan drapet skjedde før vi er ferdig med vitneavhørene. Men det ble påvist et stikkvåpen som vi kanskje tror kan være våpenet som ble brukt, sier lensmannen.

Han kan foreløpig ikke si om avhør av den pågrepne vil bli gjennomført i sentralarresten i Hamar eller på Flisa.

Brått og uventet

Drapet skjedde i et tilbygg til utestedet. Flere politipatruljer, to ambulanser og en lutambulanse ble sendt til utestedet som ligger handlegata i Flisa.

Ifølge vitner som lokalavisen Østlendingen har snakket med, med skjedde drapet brått og uventet.

– Før vi visste ordet av det gikk mannen i bakken. Det skal ikke ha vært noen åpenbar foranledning til det som skjedde, forteller et vitne.

Politiet startet allerede natt til søndag med vitneavhør og forberedte seg også på å avhøre den pågrepne.

– Den pågrepne personen ble fraktet til arresten. Vi regner ikke med at siktelse er klar før foreløpige avhør er avsluttet, trolig ikke før utpå ettermiddagen, sier lensmannen.

Han vil ikke spekulere på noe motiv eller årsak til drapet, men sier at politiet ikke har noen grunn til å tro at det var spesielle motiv bak ugjerningen.

Alle de involverte får tilbud om hjelp fra kommunens kriseteam etter den dramatiske opplevelsen. (©NTB)

Personvernpolicy