Dramatisk for Norges ambassadør

<pAlt er bra med nordmennene som Norges ambassade har vært i kontakt med etter terrorangrepet i Pakistans hovedstad. Men for Norges ambassadør var det en dramatisk opplevelse.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ambassadør Aud Marit Wiig var hjemme i ambassadørboligen da selvmordsbomberen med ett tonn sprengstoff utløste den enorme eksplosjonen utenfor Marriott hotell ved 19.30-tiden lokal tid.

Norges ambassadørbolig ligger bare et par hundre meter fra hotellet, og den voldsomme eksplosjonen knuste flere vinduer og ødela dører.

– Vi merket eksplosjonen som et enormt smell og en trykkbølge. Den blåste ut vinduer og dører, men vi som bor her er uskadd, sier ambassadør Wiig.

– Det ble store glasskader og flere splintrede dører. Omfattende, men reparerbare skader, sier hun.

Uoversiktlig

– En slik hendelse skaper selvfølgelig frykt, og situasjonen er uoversiktlig, sier ambassadøren om situasjonen i millionbyen.

Hun forteller at ambassaden i løpet av neste uke vil være i kontakt med politiet og myndighetene for å skaffe seg mer oversikt over situasjonen. Dessuten vil det være møter med representanter for andre ambassader for utveksling av informasjon og synspunkter.

Støre fordømmer

Utenriksminister Jonas Gahr Støre fordømmer i en uttalelse terrorangrepet på vegne av regjeringen.

– Regjeringen har gitt uttrykk for vår medfølelse overfor pakistanske myndigheter over tapet av så mange menneskeliv, og vi har bedt om at dette formidles til de pårørende, sier Støre.

– Det finnes ingen unnskyldning for drap på uskyldige sivile, og jeg kan ikke annet enn å uttrykke avsky mot dem som står bak aksjonen.

Utenriksministeren sier det er viktig å støtte den siste tids demokratiske utvikling i Pakistan nettopp i en vanskelig tid for landet.

Bra med nordmenn

Alle nordmenn ambassaden har vært i kontakt med, har det bra, opplyser Wiig. Det gjelder både den norske kvinnen som bodde på Marriott hotell i Islamabad og alle andre man til nå har vært i kontakt med.

– Den norske kvinnen som bodde på hotellet som gjest, kom seg ut i tide og er tatt vare på av ambassaden, opplyser ambassadør Wiig.

Hun har ingen indikasjoner på at flere nordmenn oppholdt seg på hotellet da eksplosjonen fant sted. Minst 60 mennesker ble drept i eksplosjonen.

Ambassaden har vært i kontakt med de nordmennene som har registrert seg ved ambassaden i Islamabad, og arbeidet lørdag kveld videre med å få oversikt over nordmennene i byen. Full oversikt regner man ikke med å få, fordi mange norskpakistanere ikke er registrert ved ambassaden. Vanligvis oppholder de fleste av dem seg ikke i Islamabad. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus