Stjernene sløste bort seieren

<pSensasjonelt Stoke-poeng på Anfield.</p

Liverpool–Stoke 0–0.

Liverpools problem med å feie til side antatt svakere motstand var ettertrykkelig tilbake på Anfield i ettermiddag. I en kamp som ethvert gullag skal vinne, ble det målløst og ett poeng. Liverpool misbrukte dermed muligheten til å ta en tre poengs ledelse i toppen av tabellen før morgendagens monstermøte mellom Chelsea og Manchester United.

Klubbens strålende sesongstart fikk seg et kraftig skudd for baugen i møtet med nedrykksfavoritt Stoke, som kom til Anfield med ett overordnet mål: å holde nullen.

Heroisk innsats, en Thomas Sørensen i storslag, og sjenerøse Liverpool-spisser fikset biffen. For hverken Robbie Keane eller Fernando Torres burde gått målløse av banen.

Steven Gerrard trodde han hadde scoret sitt 100. Liverpool-mål, to minutter ut i kampen, men frisparkscoringen ble annullert fordi en forstyrrende Fernando Torres sto i offside.

– Det var umulig for dommeren å se noe. Det var en veldig rar avgjørelse, sa Rafa Benítez til Sky Sports etter kampen.

Måltørke

Det ble nok av store sjanser for Liverpool i annen omgang, men Keanes måltørke vedvarer, Torres manglet sin vanlige hvasshet, og da heller ikke Steven Gerrard fikk sitt 100. Liverpool-mål, ble det smått sensasjonelt 0–0.

Liverpools sesongsstart har inngitt et inntrykk av at klubben har tatt et nytt steg. Evnen til å avgjøre til egen fordel svake dager har dekket over at det – bortsett fra i 2–1-seieren over Manchester United – spillemessig ikke har vært briljant. I dag var det tilbake til gamle synder.

Robbie Keane fikk store muligheter til å få sin første, etterlengtede fulltreffer for Liverpool. Tidlig ble han spilt til en skuddmulighet fra kort hold, men avslutningen var for svak.

Liverpool hadde ballen svært mye, men skapte for lite før hvilen. Stoke forsvarte seg godt og strukturert, og viste hvorfor lagets fremste kjennetegn ikke er klikk-klakk-spill, men duellkraft. Deres farligste angrepsvåpen var Rory Delaps lange innkast.

Torres og Keane

Tungt trykk etter pause ga Liverpool store nok sjanser. Først serverte Alvaro Arbeloa Robbie Keane med bortimot fritt frem til scoring, men Thomas Sørensen avverget godt angriperens slappe avslutning.

Fernando Torres fikk to gigantmuligheter. Først på en heading som endte like utenfor, deretter med et skudd som burde truffet nettmaskene, men som traff Stokes Leon Cort.

Liverpools trøkk mot slutten ga intet resultat. Stoke holdt nullen for første gang i Premier League. Liverpool overtok tabellteten – uten at det var noen trøst.