Norske tv-serier vant prestisjepriser

<p class="hidden">Skuespillerne (f.v.) Bjørn Sundquist, Espen Skjønberg, Nils Sletta og Jon Øigarden spiller i TV-serien Berlinerpoplene etter Anne B. Ragdes roman. Foto: Scanpix</p>
Skuespillerne (f.v.) Bjørn Sundquist, Espen Skjønberg, Nils Sletta og Jon Øigarden spiller i TV-serien Berlinerpoplene etter Anne B. Ragdes roman. Foto: Scanpix

<pNRK-produksjonene «Berlinerpoplene» og «Orkesterliv» vant lørdag den prestisjetunge Prix Italia for henholdsvis beste TV-drama og beste kulturdokumentar.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Berlinerpoplene» vant prisen i konkurranse med TV-dramaer fra hele verden. Blant landene som måtte se seg slått av Norge, finner vi Brasil, Kina og det danske TV-dramaet «Forbrytelsen» som også er vist på NRK.

– NRK har konkurrert med de beste dramaseriene i verden. Jeg er helt målløs over at vi vant, sier NRKs dramasjef Hans Rossiné.

Gode skuespillere

Skuespillerprestasjonene trekkes spesielt fram som en del av begrunnelsen for hvorfor «Berlinerpoplene» vant TV-dramaprisen.

– Karakterene er spilt med stor spissfindighet, skriver juryen i begrunnelsen.

– Skuespillerne er praktfulle. Det de leverer, er virkelig godt, utdyper juryleder Silvana Carminati fra den sveitsiske allmennkringkasteren SSR overfor NRK.

«Orkesterliv» vant samtidig Prix Italia for beste kulturdokumentar. I tillegg til de to gjeveste prisene vant NRK sølv i klassen for radiodrama med «Hauk og due».

– Fantastisk

Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas sier det er helt fantastisk at NRK har markert seg så sterkt.

– Dette er en anerkjennelse av det arbeidet som er gjort. Det viser at NRK holder en god internasjonal standard, sier Bjerkaas.

Prix Italia er blant de eldste og mest prestisjetunge prisene. Den er åpen for deltakere fra hele verden. Totalt deltok 85 private og offentlige kringkastingsstasjoner fra 44 land da Prix Italia ble arrangert for 60. gang i år. (©NTB)

Personvernpolicy