Gamst vs. Hangeland

Brede Hangelands scoret seiersmålet mot Arsenal, og ble månedens spiller i Fulham. Foto: Scanpix.
Brede Hangelands scoret seiersmålet mot Arsenal, og ble månedens spiller i Fulham. Foto: Scanpix.

<pHvem vinner det «norske» oppgjøret i Premier League? Her er alt om dagens kamper.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens hovedkamp:

Blackburn–Fulham

Ewood Park, avspark 16.00.

5. rundes ”norske” høydepunkt i Premier League leveres på Ewood Park. Morten Gamst Pedersens Blackburn fikk bank av Arsenal med 0–4 sist helg. Fulham har åpnet godt, med seire mot Arsenal og Bolton de to siste kampene, førstnevnte med Brede Hangeland som matchvinne. I dag møtes landslagsstjernene Gamst Pedersen og Hangeland & Erik Nevland til dyst.

Blackburn-manager Paul Ince, som har ivaretatt vennskapet med Fulham-manager Roy Hodgson etter at Hodgson trente ham i Inter på 90-tallet, må unnvære viktige David Dunn i duellen med sin gamle mentor. Dunn er langtidsskadet. Vince Grella er også ute, mens forsvarer André Ooijer returnerer.

Roy Hodgson disponerer de fleste av sine beste. Inkludert et spisspar som lukter svidd. Sommerens store Fulham-kjøp, Andy Johnson og Bobby Zamora, viste lovende tendenser mot Bolton forrige helg. Sistnevnte scoret seiersmålet. Og sørget for at Erik Nevland synes å forbli innbytter.

De tre siste innbyrdes har endt uavgjort.

Mandag morgen kan du se alle målene fra helgens runde i Premier League på ABC TV.

Lørdagens øvrige kamper:

Sunderland–Middlesbrough

Stadium of Light, avspark 13.45.

Tees-Wear-derbyet innleder runden med nerve og stor prestisje. Og med et Middlesbrough med fiffig sesongstartstatistikk: 2–1 i hver kamp – to hjemmeseire og to bortetap. Roy Keanes Sunderland står med fire poeng mot presumptivt sterk motstand.

Michael Chopra er tilbake i Sunderland-angrepet etter suspensjon. For Middlesbrough returnerer en rekke spillere. Tuncay er imidlertid ute i flere uker. Til gjengjeld viser Mido scoringsform med tre scoringer på tross av lite spilletid i sesonginnledningen.

Liverpool–Stoke

Anfield, avspark 16.00.

To klubber som fremkaller norsk nostalgi, møtes med grovt forskjellige forutsetninger. Liverpool har åpnet sesongen fortreffelig, sist med 2–1 over Manchester United. Stoke ligger nest sist med tre tap i sin første sesong i Premier League.

Steven Gerrard, som scoret begge målene i midtukens mesterligaseier over Marseille, mangler ett mål på å nå hundre for Liverpool. Det vil være klubbrekord for en midtbanespiller. Rafa Benítez responderer med en hyllest av gullguttens avslutningskvaliteter:

– Bare to eller tre spillere kan gjøre det samme, sier Benítez. Mot Stoke mangler han Fabio Aurélio.

West Ham–Newcastle

Upton Park, avspark 16.00.

Stor ståhei har heftet ved begge klubbene, toppet av Newcastles sparking av Kevin Keegan og det påfølgende bråket rundt eier Mike Ashley, som endte med at Ashley la klubben ut for salg.

I West Ham debuterer Gianfranco Zola på managerbenken i dag.

Det skjer uten stjernespiss Dean Ashton, som er skadet i en uke. Craig Bellamy kan være spilleklar, og det samme gjelder halvskadde Hayden Mullins. Verre er det for Newcastle som har Joey Barton og Danny Guthrie suspendert, mens Jonas Gutierrez, José Enrique, Alan Smith og Obafemi Martins neppe rekker kampstart. Damien Duff er spilleklar.

The Hammers har vunnet begge sine hjemmekamper i årets Premier League, og tapt de to borte. Newcastle kommer fra pinlige 1–2 mot Hull og 0–3 mot Arsenal. Men Tyneside-klubben er ubeseiret på de siste ni mot dagens motstander.

Bolton–Arsenal

Reebok Stadium, avspark 18.30.

Arsenal-maskineriet er i gang. 3–0 mot Newcastle og 4–0 mot Blackburn sanket ikke bare poeng; kampene bydde på storspill. Emmanuel Adebayor scoret hat-trick mot Blackburn, og påviser scoringsform – i likhet med spisskollega Robin van Persie.

Mot Bolton mangler Arsène Wenger fremdeles Nasri, Diaby, Silvestre, Bischoff og Rosicky.

Gary Megsons Bolton har sanket ett poeng på de siste tre. Oppturen består i at Johan Elmander, det dyre spisskjøpet, kan være aktuell for spill etter en måneds skadefravær. Matthew Taylor og Gary Cahill er ute.

Å be om underholdning à la fjorårets tilsvarende oppgjør er å kreve mye. Den gang snudde Arsenal 0–2 til 3–2 med ti mann.

Morgendagens kamper:

West Bromwich–Aston Villa, 13.00

Chelsea–Manchester United, 15.00

Hull–Everton, 16.00

Manchester City–Portsmouth, 16.00

Tottenham–Wigan, 16.00

Personvernpolicy