- Jeg frykter ikke bunnstrid

Søndag møtes Karl Oscar Fjørtoft og Aalesund Martin Andresens Vålerenga i bunnkamp.VIF-sjefen frykter verken kampen eller en tilværelse i det ytterste mørket ved sesongslutt. (Foto: Scanpix)
Søndag møtes Karl Oscar Fjørtoft og Aalesund Martin Andresens Vålerenga i bunnkamp.VIF-sjefen frykter verken kampen eller en tilværelse i det ytterste mørket ved sesongslutt. (Foto: Scanpix)

<pI morgen møtes Aalesund og Vålerenga til «skjebnekamp» på Color Line stadion. Uavhengig av utfallet i Aalesund frykter ikke VIF-manager Martin Andresen bunnstrid. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På gårsdagens Vålerenga-trening kunne det til tider virke som om spillerne allerede var på plass i Aalesund og Color Line Stadion. VIF-sjef Martin Andresen innrømmer at kampen blir viktig, og sier at de ikke kommer til å gi ved dørene søndag ettermiddag.

- Det er selvfølgelig en viktig kamp for begge lag, men vi er skjerpet og klare til å gi alt. Selv om Aalesund er gode hjemme så frykter jeg ikke kampen i det hele tatt.

- Jeg gleder meg til å møte Aalesund, sier Martin Andresen på treningsfeltet Valle til ABC Nyheter.

Ingen bunnstrid

Vålerenga har slitt voldsomt så langt i år og forventningene som ble stilt før sesongstart har ikke blitt innfridd. Per i dag ligger laget på tiende plass, kun seks poeng ned til kvalikplass.

- Uavhengig av søndagens kamputfall så tror jeg ikke vi havner i en situasjon som gjør at vi må kjempe med nebb og klør for å overleve i Tippeligaen. Jeg er ikke nervøs for å havne i noen bunnstrid, fortsetter Andresen.

Bruke bakrommet

På fredagens treningen terpet laget mye på å spille ballen langt, og inn i bakrommet hos «motstanderen». Andresen sier at dét trekket ikke spesifikt er rettet mot Aalesund. Laget ønsker å utnytte spisskompetansen til innleide Luton Shelton mer enn hva tilfellet har vært i det siste.

- Vi har ikke klart å utnytte farten til Luton Shelton så mye som vi ønsker å gjøre i de kampene han har spilt. Han er voldsomt hurtig så det er viktig for oss å få han hele tiden til å ligge å på offsidegrensen. Ikke bare i kampen mot Aalesund, men i alle kampene vi spiller.

Kjenner Rekdal

To ganger i år har Vålerenga og Aalesund møttes til dyst, en gang på La Manga og i seriepremièren på Ullevaal. Begge gangene har det endt med 1-0 seier til Vålerenga. Den største forskjellene mellom morgendagens oppgjør og de to foregående er at på benken til Aalesund sitter det en ny herre med hovedansvaret. Søndagens kamp blir eks. VIF-trener Kjetil Rekdal sin andre kamp som Aalesundsjef.

- Vi kjenner Kjetil godt og vet hvordan han tenker. Vi må uansett tenke på oss selv og hvordan vi skal opptre for å sikre oss et best mulig resultat.

Høydepunktene fra Aalesund - Vålerenga kan du se på ABC TV lørdag kveld.

Personvernpolicy