Innovative Willie Carr

<p class="hidden"> </p>
 

<pJan Bokløv med sin V-stil har gjort det. Gunde Svan har prøvd med én stav. Hva ville høydehopp vært uten Dick Fosbury? Innovasjoner i idretten forekommer. Coventrys Willie Carr lanserte et nytt fri

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uka vil vi presentere en innovasjon innen fotballen. Generelt sett er det jo vanlig at regler ikke definerer hva som er lov, men snarere hva som ikke er lov. Derfor dukker det stadig opp kreative nyvinninger innen fotballen som kan være sjarmerende eller effektive, eller kanskje begge deler. Og da må man jo ta stilling til om dette kan tillates eller ikke.

I 1970 introduserte Willie Carr ”the donkey kick” på Highfield Road i en kamp mellom Coventry og Everton. Kampen ble forøvrig sendt over hele UK som BBC’s ”Match of the day”.
På et frispark vipper lure Willie ballen opp med ”bakbeina” og skaper en volleymulighet for medspiller Ernie Hunt. Hunt dundrer ballen i mål, men hva sier reglene? Det står ingenting i dommerens regelbok om at eselspark er forbudt på frispark, ergo blir målet godkjent.

På slutten av sesongen ble det imidlertid bestemt av autoritetene i fotballforbundet at dette trikset skulle være forbudt i fremtiden, og det er grunnen til at vi ikke ser donkey kicks i Premier League i dag. Svein Mathisen er vel Carrs ekvivalent i Norge. Han introduserte "Start-vippen" på 70-tallet her hjemme, og så vidt "Foppallkortet" vet, er vippen fortsatt tillatt i bruk.

Tilbake til innovative Willie Carr. Etter 252 ligakamper for Coventry ble han solgt til Wolverhampton for 80 000 pund i 1975. Han fikk 289 kamper og en ligacup-triumf i 1980 for ulvene før karrieren ebbet ut i Millwall og i diverse non-league-klubber.

Willie fikk seks landskamper for Skottland mens han spilte for Coventry, og vi synes han fortjener honnør for en flott 70-tallssveis på dette foppallkortet fra 1975.

Se eselsparket her:

Personvernpolicy