Bok-terapi lindrer stresset

<p class="hidden"> </p>
 

<pEn bokhandel i London tilbyr litterære-resepter til stressede byfolk.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med 55 titler inne til enhver tid og dype skinnsofaer å synke ned i, tilbyr bokhandelen i Bloomsbury London, sine kunder «resepter» til et levesett som er mindre stressende og mer givende, skriver den engelske dagsavisen The Independent.

I butikkens første etasje og kjeller kan besøkende slappe av med lesning og stille kontemplasjon i stilfulle omgivelser.

33 år gamle Sophie Howarth har tidligere jobbet som kurator ved Tate Moderen, og er opphavskvinnen til biblioterapien. Hun ønsket seg bort fra det hun opplevde som snobberiet i kultur-eliten, og ville heller gjøre noe som kunne hjelpe mennesker i livene sine.

- Det var frusterende for meg å se at den kulturelle verden ikke ønsker å hjelpe folk med hverdagsproblemer, sier Howarth.

- De som kommer hit gjør det fordi de vil fordype seg i spørsmålene de grunner over, enten det handler om arbeid eller familie. Problemet med den kulturelle verden er at den ikke ønsker å snakke med folk om slike ting, sier butikkeieren.

Howarth beskriver bokhandelen sin som et kulturelt apotek. Hun har fått med seg forfattere, akademikere, psykologer, filosofer og yogier på prosjektet. Blant de involverte er forfatterne Alain de Botton og Julian Barnes.

Personvernpolicy