Maria Mena: «Cause And Effect» (Sony BMG)

Drukner i følelser

<p class="hidden"> </p>
 

<pMaria Mena lager låter som mangler både særpreg og konkurranseinstinkt. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På sitt fjerde album «Cause And Effect» bretter Maria Mena nok en gang ut privatlivet sitt. Hun har på sett og vis valgt å bli jenta som deler sine indre anliggende med omverdenen. Noe hun i utgangspunktet skal ha honnør for. Men når man velger å legge sjela på blokka, er det en fordel at man faktisk har noe av interesse å meddele.

Det har ikke Maria Mena.

Følelsesmessige temaer av så personlig og privat karakter som på «Cause And Effect» krever store doser disiplin, refleksjon og kløkt når de skal filtreres til meningsbærende tekster. Maria Menas store problem er at hun ikke bruker filter, at hun nærmest uhemmet øser fra egen navle. En navle med repeatknapp. Tekstene på «Cause And Effect» er så overdrevent følsomme (les: patetiske) at de effektivt kveler enhver intensjon om å meddele noe av betydning for lytteren.

Hva så med musikken?

«Cause And Effect» består av ti poplåter jeg har hørt en trillion ganger før. «All This Time (Pick-Me-Up-Song)» er den eneste sangen som hever seg over et heller flatt musikalsk landskap. Melodimessig mangler låtene både særpreg og konkurranseinstinkt. Produksjonen er proff, delikat, dramatisk og tidvis saliggjørende. Men fordi musikk først og fremst handler om gode melodier og tekster hjelper det lite at produksjonen nå og da hever helhetsinntrykket. Når tekstene mangler substans og melodiene ikke treffer tonen, blir helhetsinntrykket deretter.

Maria Mena bør opprette et indre granskingsutvalg som kan gi henne svar på hvorfor låtene på «Cause And Effect» oppleves som navlebeskuende og ordinære. Finner hun årsakene vil det sikkert også gi en annen virkning enn kun gode salgstall.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus