Teller på knappene

<p class="hidden"> Foto: Scanpix.</p>
 Foto: Scanpix.

<pMarit Breivik sliter med å bestemme seg for om hun skal gå på en ny periode som trener for damelandslaget i håndball.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kontrakten hennes med håndballforbundet går ut i mai neste år. I oktober starter hun samtalene med forbundet med tanke på framtida.

Fire uker etter at håndballjentene utklasset Russland i finalen og tok olympisk gull, letter Breivik litt på sløret om framtida.

Til Trønder-Avisa sier hun:

- Jeg synes fortsatt jobben er veldig artig, og føler meg ikke ferdig – selv om et nytt mål ble nådd da vi tok OL-gull. Samtidig må jeg ta med i vurderingen at jeg har 140-150 reisedøgn i året. Når det er OL må en regne med mellom 90 og 100 døgn med laget. Nå er det ikke gitt at jeg må reise noe mindre dersom jeg velger å jobbe med noe annet. Men jeg synes det er ålreit nå å åpne opp litt og tenke på alternativer, sier Breivik.


Hun tok over som trener etter Sven-Tore Jacobsen i 1994. Det har blitt 406 kamper, 17 mesterskap og 12 medaljer, men det har på ingen måte langt en demper på lysten til å fortsette.

Men hva dagens landslagsspillere måtte mene blir neppe utslagsgivende for hva hun bestemmer seg for.

– Vi kjenner hverandre godt og jeg har stor tro på at de vil respektere både den ene og andre avgjørelsen. Om forbundet involverer dem i prosessen, vet jeg ikke. Men jeg håper og tror det, sier Breivik til Trønder-Avisa, og legger til:


– Den indre motivasjonen spiller en nøkkelrolle. Jeg vet ikke når jeg bestemmer meg, men jeg har veldig lyst til å gjøre en god jobb inn mot EM (Makedonia i desember, red.anm.)og i selve mesterskapet, sier hun..

Personvernpolicy