Lover rask formstigning

<p class="hidden"> Foto: Scanpix.</p>
 Foto: Scanpix.

<pDet haster for United foran helgens møte med Chelsea. – Vi vil bli bedre fra nå av, lover Sir Alex Fergusonet United.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United har gjennomført sin dårligste sesongstart siden Sir Alex Ferguson tok over klubben i 1986. Én seier og fire mål på seks kamper, senest 0–0 mot Villarreal i Champions League i går, skremmer ikke vannet av Premier League-konkurrentene.

Søndag møtes Chelsea og United i gigantoppgjør på Stamford Bridge. Vinner Chelsea, har London-klubben ni poengs forsprang til United, som har én kamp mindre spilt.

Sir Alex Ferguson lover snarlig bedring.

– Vi vil bli bedre fra nå av. Vi har ennå et lite stykke å gå, men så fort hvassheten kommer, er jeg sikker på at også målene kommer, sier han til BBC.

«Frelserens» tilbakekomst

United ble overkjørt av Liverpool i annen omgang i sist helgs rivalmøte. Liverpools scoringer kom etter to forsvarstabber. Mot Chelsea er Nemanja Vidic suspendert. Og offensivt mangler flyten.

I går var imidlertid Cristiano Ronaldo tilbake, til jubel fra Old Trafford-publikummet. Det avstedkom skryt fra Ferguson.

– Å komme tilbake på den måten, uten en treningskamp eller noe – gutten har gjort en veldig god jobb, sier han og legger til:

– Det var hans første kamp tilbake fra skaden, så det er et stort spørsmål å tenke på søndagen, sier han.

Det er usikkert om skadede Dimitar Berbatov spiller.

Betydelig luke

På Stamford Bridge er det fryd og gammen. Tirsdagens 4–0 over Bordeaux i Champions League fulgte opp en bunnsolid Premier League-start. Chelsea topper tabellen med ti av tolv mulige poeng.

Frank Lampard & co. er i førersetet, poengmessig og mentalt.

– En seier vil definitivt lage en pen luke ned til dem. Det er mulig Cristiano Ronaldo er tilbake, men vi er gode nok til å slå United på deres beste. Vi burde ikke ønske at de stiller svake, sier Lampard til The Guardian.

Michael Ballack peker på den mentale fordelen.

– Det er ikke enkelt hvis du hele tiden er bak og må tette luker, sier Ballack og minner om fjorårssesongen:

– Slik det ble, måtte vi alltid spille en dag senere enn United. Det var ingen enkel situasjon, men vi fikset det, og kanskje kan vi gjøre det samme mot dem i år. Det er derfor det er viktig å vinne på søndag. Vi må gjenta det vi gjorde mot slutten av fjorårssesongen, da vi slo dem 2–1. Det er målet vårt, sier Ballack.

Personvernpolicy