- WTO-avtale viktig for verdensøkonomien

<p class="hidden">Utenriksminister Jonas Gahr Støre (t.v.) møtte torsdag EUs handelskommissær Peter Mandelson.</p>
Utenriksminister Jonas Gahr Støre (t.v.) møtte torsdag EUs handelskommissær Peter Mandelson.

<p Krisen i verdensøkonomien viser hvor viktig det er å lykkes med Doha-runden i Verdens handelsorganisasjon (WTO), mener EUs handelskommissær Peter Mandelson.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag morgen møtte Mandelson Norges utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) for å diskutere muligheten for å få WTO-forhandlingene på beina igjen.

– Hvis noen hadde noen som helst tvil om behovet for å lykkes og om hva et vellykket resultat vil bety for den globale økonomien, burde det vi har sett den siste uken ha fjernet all tvil, sier Mandelson.

– Situasjonen for verdensøkonomien er svært utsatt og skjør, legger han til.

EU-kommissæren skrøt av Norges innsats for å skape ny fremgang i forhandlingene, som falt fra hverandre i juli.

Årsaken til sammenbruddet var uenighet om en spesiell sikkerhetsmekanisme for vern av landbruket i utviklingsland mot plutselige fall i matpriser på verdensmarkedet.

Mandelson skulle senere torsdag møte finansminister Kristin Halvorsen (SV) og olje- og energiminister Terje Riis Johansen (Sp). (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus