Minst 71 drept i kamper på Sri Lanka

<p class="hidden">En opprører fra LTTE-geriljaen beskyter stillingene til regjeringsoldatene under harde kamper onsdag. Foto: Scanpix </p>
En opprører fra LTTE-geriljaen beskyter stillingene til regjeringsoldatene under harde kamper onsdag. Foto: Scanpix

<pMinst 71 mennesker er drept i kamper nord på Sri Lanka. Kampene betegnes som de blodigste siden regjeringsstyrkene trappet opp sin offensiv mot den tamilske LTTE-geriljaen for tre måneder siden.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange mistet livet i et slag onsdag nær fiskerbyen Nachikkudah, om lag 300 kilometer nord for hovedstaden Colombo. Blant de døde her var 40 tamilitigre og ti regjeringssoldater, opplyste militære talsmenn torsdag.

Nachikkuddah-området har i flere uker vært herjet av voldsomme kamper. Regjeringens bakkestyrker har fortsatt sin offensiv, med luftstøtte fra kampfly som nesten daglig har bombet LTTEs bunkere.

Kampfly har også angrepet et hus i jungelen nord på Sri Lanka som angivelig brukes som hovedkvarter av LTTE-lederen Vellupilai Prabhakaran. Huset ligger i landsbyen Vattakachchi i de opprørskontrollerte områdene, sier en srilankisk flyoffiser.

Det var torsdag ikke på det rene om noen ble drept eller hvor stor skade som ble gjort i disse flyangrepene. Forbindelsene mellom hovedstaden Colombo og de nordlige delene av Sri Lanka er dårlige, og det er vanskelig å komme i kontakt med LTTE-folk i nord. (©NTB)


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus