Advarer mot «kremmere» i kongehuset

<p class="hidden"><strong> Første rad fra v.</strong>: Erling Lorentzen, prinsesse Ragnhild fru Lorentzen, Ari Behn,  prinsesse Märtha Louise, kong Harald, dronning Sonja, prins Sverre Magnus,  kronprins Haakon, Marius Borg Høiby, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid  Alexandra, prinsesse Astrid fru Ferner og Johan Martin Ferner. Annen rad fra v.:  Martha Lorentzen, Haakon Lorentzen, Sofia Lorentzen, Christian Lorentzen,  Madeleine Johansen, Sebastian Johansen, Cathrine Ferner Johansen, Arild Johansen  Tredje rad fra v.: Victoria Ribeiro, Ingeborg Lorentzen Ribeiro, Paulo Ribeiro,  Alexander Ferner, Elisabeth Ferner, Carl Christian Ferner, Benedikte Ferner,  Aage Hvinden.  Odvar Nordli (Ap) og Kåre Willoch (H) (innfelt). Foto: Scanpix</p>
 Første rad fra v.: Erling Lorentzen, prinsesse Ragnhild fru Lorentzen, Ari Behn, prinsesse Märtha Louise, kong Harald, dronning Sonja, prins Sverre Magnus, kronprins Haakon, Marius Borg Høiby, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prinsesse Astrid fru Ferner og Johan Martin Ferner. Annen rad fra v.: Martha Lorentzen, Haakon Lorentzen, Sofia Lorentzen, Christian Lorentzen, Madeleine Johansen, Sebastian Johansen, Cathrine Ferner Johansen, Arild Johansen Tredje rad fra v.: Victoria Ribeiro, Ingeborg Lorentzen Ribeiro, Paulo Ribeiro, Alexander Ferner, Elisabeth Ferner, Carl Christian Ferner, Benedikte Ferner, Aage Hvinden.  Odvar Nordli (Ap) og Kåre Willoch (H) (innfelt). Foto: Scanpix

<pDe to tidligere statsministrene Odvar Nordli (Ap) og Kåre Willoch (H), har i lengre tid møttes til kaffe og lunsj på en kafé i Hedmark. Det blir det bok av.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odvar Nordli (Ap) og Kåre Willoch (H). Foto: ScanpixOdvar Nordli (Ap) og Kåre Willoch (H). Foto: Scanpix

Samtaleemnene over kafébordet på Tingvolden café på Stange er nå samlet mellom to permer i boken «Alvorlig talt», og dreier seg om politikk og samfunnets utfordringer som klima og fattigdom. Monarkiets framtid bekymrer også de to politiske ringrevene.

– Monarkiet vil ikke overleve hvis det blir for mange kremmere og pengevekslere i kongehuset, sier Nordli til Aftenposten. Han synes kongehuset er en anakronisme, men mener det må få leve videre så lenge det er flertall i folket for dette.

– Det har gått så fint med vårt kongehus nettopp fordi vi har sluppet innblanding fra noen som kunne ha skadet det alvorlig, samtykker Willoch.

De to mener også å ha knekt Frp-koden.

– Frps oppskrift er såre enkel. De lover mest av nesten alt til nesten alle, altså nesten alle, for at det skal se ut som om det er en slags balanse i det hele, sier Kåre Willoch.

Odvar Nordli mener at noe av suksessen til Frp ligger i nettopp dette.

– Man spiller på det mest ureflekterte og laveste i menneskene, mener den tidligere Ap-statsministeren. (©NTB)

Personvernpolicy