Advarer mot «kremmere» i kongehuset

<p class="hidden"><strong> Første rad fra v.</strong>: Erling Lorentzen, prinsesse Ragnhild fru Lorentzen, Ari Behn,  prinsesse Märtha Louise, kong Harald, dronning Sonja, prins Sverre Magnus,  kronprins Haakon, Marius Borg Høiby, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid  Alexandra, prinsesse Astrid fru Ferner og Johan Martin Ferner. Annen rad fra v.:  Martha Lorentzen, Haakon Lorentzen, Sofia Lorentzen, Christian Lorentzen,  Madeleine Johansen, Sebastian Johansen, Cathrine Ferner Johansen, Arild Johansen  Tredje rad fra v.: Victoria Ribeiro, Ingeborg Lorentzen Ribeiro, Paulo Ribeiro,  Alexander Ferner, Elisabeth Ferner, Carl Christian Ferner, Benedikte Ferner,  Aage Hvinden.  Odvar Nordli (Ap) og Kåre Willoch (H) (innfelt). Foto: Scanpix</p>
 Første rad fra v.: Erling Lorentzen, prinsesse Ragnhild fru Lorentzen, Ari Behn, prinsesse Märtha Louise, kong Harald, dronning Sonja, prins Sverre Magnus, kronprins Haakon, Marius Borg Høiby, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prinsesse Astrid fru Ferner og Johan Martin Ferner. Annen rad fra v.: Martha Lorentzen, Haakon Lorentzen, Sofia Lorentzen, Christian Lorentzen, Madeleine Johansen, Sebastian Johansen, Cathrine Ferner Johansen, Arild Johansen Tredje rad fra v.: Victoria Ribeiro, Ingeborg Lorentzen Ribeiro, Paulo Ribeiro, Alexander Ferner, Elisabeth Ferner, Carl Christian Ferner, Benedikte Ferner, Aage Hvinden.  Odvar Nordli (Ap) og Kåre Willoch (H) (innfelt). Foto: Scanpix

<pDe to tidligere statsministrene Odvar Nordli (Ap) og Kåre Willoch (H), har i lengre tid møttes til kaffe og lunsj på en kafé i Hedmark. Det blir det bok av.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odvar Nordli (Ap) og Kåre Willoch (H). Foto: ScanpixOdvar Nordli (Ap) og Kåre Willoch (H). Foto: Scanpix

Samtaleemnene over kafébordet på Tingvolden café på Stange er nå samlet mellom to permer i boken «Alvorlig talt», og dreier seg om politikk og samfunnets utfordringer som klima og fattigdom. Monarkiets framtid bekymrer også de to politiske ringrevene.

– Monarkiet vil ikke overleve hvis det blir for mange kremmere og pengevekslere i kongehuset, sier Nordli til Aftenposten. Han synes kongehuset er en anakronisme, men mener det må få leve videre så lenge det er flertall i folket for dette.

– Det har gått så fint med vårt kongehus nettopp fordi vi har sluppet innblanding fra noen som kunne ha skadet det alvorlig, samtykker Willoch.

De to mener også å ha knekt Frp-koden.

– Frps oppskrift er såre enkel. De lover mest av nesten alt til nesten alle, altså nesten alle, for at det skal se ut som om det er en slags balanse i det hele, sier Kåre Willoch.

Odvar Nordli mener at noe av suksessen til Frp ligger i nettopp dette.

– Man spiller på det mest ureflekterte og laveste i menneskene, mener den tidligere Ap-statsministeren. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus