- Nå må dere rydde opp

<p class="hidden"> </p>
 

<pRuter, selskapet med ansvar for kollektivtransporten i Oslo, er lei alt bråket som skjer i forbindelse med fotballkamper i Oslo. Nå ber selskapet klubbene om å rydde opp i problemet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Ruter

1. juli 2006 skiftet AS Oslo Sporveier navn til Kollektivtransportproduksjon AS (KTPAS) mens det samtidig ble opprettet et administrasjonsselskap som overtok det gamle navnet AS Oslo Sporveier.

I forbindelse med omorganiseringen ble sporveiens nye slagord «Sporveien - binder byen sammen» lansert.

1. januar 2008 ble arbeidsoppgavene til AS Oslo Sporveier overført til det nye selskapet Ruter, som skal administrere all kollektivtrafikk i Oslo og Akershus. Oslo kommune eier 60 prosent av det nye selskapet.

Etter by-derbyet mellom Vålerenga og Lyn mandag gikk flere casuals med tilhørighet til Vålerenga til angrep på uskyldige personer inne i på en t-banevogn i Oslo.

Les også: Ungjente banket opp av Enga-casuals

Ruter er nå så lei av episoder som skjer både på trikker og t-baner at de ber hovedstadsklubbene om å ta affære.

- Vi er så lei av at det i forbindelse med fotballkamper i Oslo er noe som blir ødelagt, eller at personer som benytter seg av vårt tilbud blir skadet. En uting som ikke hører hjemme noe sted, sier informasjonssjef ved Oslo T-banedrift AS, Bjørn Rydmark, til ABC Nyheter.

- Jeg vil på det sterkeste oppfordre klubbene til å ta tak i dette problemet. Vi kan ikke ha det sånn at folk ikke kommer seg trygt hjem fra fotballkamper.

Dro i nødbrems

Flere personer ABC Nyheter har vært i kontakt med forteller om episoden hvor en 15 år gammel jente ble banket opp på Forskningsparken stasjon etter at Lyn slo Vålerenga 2-1 mandag kveld. Rydmark beklager at slike episoder skjer når folk tar kollektivtransport hjem etter kampene.

- Hva skal man si til sånt annet enn at det er sterkt beklagelig, men vi kan ikke ta ansvar for alt som skjer. Dette er noe de ansvarlige klubbene må ta tak i sammen med kanskje politiet, fortsetter Rydmark.

Vitner til episoden forteller at bråkmakerne klarte å komme seg unna ved å dra i nødbremsen på t-banen. Rydmark er ikke kjent med at en nødbrems ble aktivert i forbindelse med bråket mandag, men er ikke overrasket om så er tilfellet.

- Jeg får nødvendigvis ikke vite absolutt alt som skjer og jeg kjenner ikke på nåværende tidspunkt til akkurat dét, men det lyder som velkjente ord at noen skal ha dratt i nødbremsen inne i vognen.

Ifølge personer som var tilstede ble også deler av døren på den bakerste vognen ødelagt.

- Det tror jeg så gjerne, sier Rydmark.

Ekstra mannskap

Vanligvis når det spilles kamper på Ullevaal stiller sporveien opp med ekstra personell som skal lette kaoset som oppstår rundt landskamparenaen. Rydmark sier det er helt nødvendig, men sier det går en grensen for hva Ruter skal passe på.

- Vi har flere folk på stasjonen etter kamper som hjelper folk med spørsmål og passer på at sikkerheten blir ivaretatt. Men når dette sprer seg nedover til byen kan ikke vi holde oversikt og orden på det. Ved flere tidligere tilfeller så har det vært herjinger og bråk i sentrum av Oslo som følge av en fotballkamp.

- Dette må det bare bli en slutt på.

Personvernpolicy