Eoin Colfer skriver nytt «Haiker»-bind

<p class="hidden"> </p>
 

<pAvdøde Douglas Adams’ fembinds romanserie «Haikerens Guide til Galaksen» skal utvides med et sjette bind. Den nye boken skal føres i pennen av «Artemis Fowl»–forfatter Eoin Colfer, melder BBC.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske Douglas Adams døde av hjertesvikt i 2001, bare 49 år gammel. De fem bøkene i «Haikeren»-serien er oversatt fra engelsk til 35 andre språk og solgt i rundt 16 millioner eksemplarer verden over.

Eoin Colfer er glad for å ha fått oppgaven med å føre suksessen videre, men også litt skremt, het det på BBCs nettsider onsdag. - Først var jeg halvveis rasende over at noen overhodet ville tukle med denne utrolige serien, sier han.

- Men etter at jeg hadde tenkt meg om, gikk det opp for meg at dette gir meg en vidunderlig sjanse til å arbeide med skikkelser jeg har elsket siden barndommen. Jeg vil gi dem noe av meg selv, men det skal skje i Douglas Adams' ånd, lover Colfer.

Eoin Colfer var skolelærer i Irland før han begynte å skrive romanserien om det unge forbrytergeniet Artemis Fowl, som er solgt i over 18 millioner eksemplarer. Hans nye «Haiker»-bok skal hete «Og en ting til», og ventes utgitt neste år. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus