Eoin Colfer skriver nytt «Haiker»-bind

<p class="hidden"> </p>
 

<pAvdøde Douglas Adams’ fembinds romanserie «Haikerens Guide til Galaksen» skal utvides med et sjette bind. Den nye boken skal føres i pennen av «Artemis Fowl»–forfatter Eoin Colfer, melder BBC.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske Douglas Adams døde av hjertesvikt i 2001, bare 49 år gammel. De fem bøkene i «Haikeren»-serien er oversatt fra engelsk til 35 andre språk og solgt i rundt 16 millioner eksemplarer verden over.

Eoin Colfer er glad for å ha fått oppgaven med å føre suksessen videre, men også litt skremt, het det på BBCs nettsider onsdag. - Først var jeg halvveis rasende over at noen overhodet ville tukle med denne utrolige serien, sier han.

- Men etter at jeg hadde tenkt meg om, gikk det opp for meg at dette gir meg en vidunderlig sjanse til å arbeide med skikkelser jeg har elsket siden barndommen. Jeg vil gi dem noe av meg selv, men det skal skje i Douglas Adams' ånd, lover Colfer.

Eoin Colfer var skolelærer i Irland før han begynte å skrive romanserien om det unge forbrytergeniet Artemis Fowl, som er solgt i over 18 millioner eksemplarer. Hans nye «Haiker»-bok skal hete «Og en ting til», og ventes utgitt neste år. (©NTB)

Personvernpolicy