– Pengene brukt til internettspill

<p class="hidden"> </p>
 

<pBedragerisiktede Bjarte Baasland bekrefter å ha mottatt lån på 60 millioner kroner og at pengene er gått tapt gjennom internettspill.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Bjarte Baasland tar ansvaret for å ha formidlet feil inntrykk til sin mor med hensyn til hva pengene skulle brukes til, og således å ha forledet henne, skriver forsvareren hans, advokat Hege Birkeland Ersdal, i en pressemelding onsdag.

Hun understreker at han kun har forholdt seg til sin mor, ikke til sin far, med hensyn til lånene.

Fiktive IT-prosjekter

Baasland ble i august anmeldt for grovt bedrageri etter at foreldrenes venninne Cecilie Nustad angivelig ble forledet til å investere i 34-åringens IT-prosjekter i Tsjekkia. Hun skal de siste årene ha tilført 34-åringen 26,6 millioner kroner til forretningsdrift, ifølge VG.

Da kreditorene etterlyste informasjon om hvordan det gikk med deres penger, skal Baasland har opprettet e-postadresser i andres navn og diktet opp norske forretningsforbindelser som ikke eksisterte. E-poster med fiktive navn og adresser ble sendt videre til moren, ifølge NRK.

Til sammen kan Baaslands foreldre ha vært med på å skaffe lån på til sammen 60 millioner kroner. Kravene mot 34-åringens mor var tirsdag kommet opp i 45 millioner kroner. Biskop Ernst Baasland har krav mot seg på over 16 millioner kroner. Biskopparet ble slått personlig konkurs i forrige uke.

Kritisk til spillselskapene

Pengene biskopsønnen fikk låne, er brukt til kunnskapsspill på idrett hos selskapene Centrebet og Bet 365 og er nå tapt, ifølge forsvareren. Gamblingen skal ha startet da han ikke klarte å betjene gjelden han hadde da han dro fra Norge i 2005.

Samtidig retter forsvareren sterk kritikk mot spillselskapene. Hun er overrasket over at det kan være mulig for en og samme person å åpent spille for millioner av kroner over en kort periode.

- Rutiner for å kontrollere virksomheten synes fraværende, så også krav fra myndighetenes side knyttet til dette, sier advokat Ersdal.

Avhørene av Bjarte Baasland avsluttes etter planen onsdag kveld.

- Vi håper å komme i nærheten av noe som ligner en tilståelse i avhøret, sier politiadvokat Knut Horn ved finans- og miljøseksjonen i Oslo politidistrikt til NA24.no. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus