Forbyr selvmordsnettsted

I 2000 ble en norsk mann siktet for å ha medvirket til selvmord. Boka på bildet ble brukt til å finne oppskriften til personens selvmord. Foto: Scanpix.
I 2000 ble en norsk mann siktet for å ha medvirket til selvmord. Boka på bildet ble brukt til å finne oppskriften til personens selvmord. Foto: Scanpix.

<pBritiske myndigheter vil omskrive lovene for å forby nettsteder med selvmordsoppskrifter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En del lokalsamfunn i Storbritannia har de siste årene blitt rammet av rene selvmordsepidemier. Nå ser britiske lovgivere for seg å stramme inn regelverket om oppfordring til selvmord for å stanse oppblomstringen av nettsteder som gir oppskrifter på hvordan man kan begå selvmord, melder BBC News.

Spesielt rammet var Bridgend County i Wales. I løpet av 20 måneder tok 22 unge mennesker sitt eget liv. Antallet førte til en rekke spørsmål om hva som utløste selvmordsepidemien. Noen mente at selv nyhetsoppslagene som følge av selvmordsbølgen i seg selv utløste nye selvmord.

Den nye vendingen kommer etter at det har blitt uttrykt bekymring for at folk med denne typen problemer som søker informasjon på nettet har større sjanse for å finne sider som oppfordrer dem til selvmord, enn det å finne sider som kan støtte noen i den vanskelige situasjonen.

Det er allerede forbudt å oppfordre til selvmord i Storbritannia, men loven fra 1961 har aldri blitt brukt mot folk som har publisert slike oppfordringer på nettsteder.

Nå søker man å endre loven slik at det går klart frem at den også gjelder nettpublikasjoner. Håpet er at dette vil føre til at web-hoteller og lignende vil kontrollere innholdet på slike nettsteder bedre.

Justisminister Maria Eagle understreket at det ikke finnes noen «magisk løsning» for å beskytte utsatte mennesker på nettet.

- Oppdateringen av selvmordsloven kan være med på å sikre at folk om at internett ikke er en lovløs sone, og at vi som samfunn er i stand til å møte utfordringene som kommer i en digital tidsalder, sier Eagle.

I april rapporterte British Medical Journal om en rapport hvor forskere brukte fire søkemotorer for å se på selvmordsrelaterte nettsteder.

De tre nettsidene som var mest populære på alle søkemotorene viste seg å være svært pro-selvmord, noe som førte til at forskerne konkluderte med at det er et skrikende behov for å prioritere anti-selvmordssider.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus