16 drept ved ambassade

Politi og militære i nærheten av den amerikanske ambassaden onsdag. Foto: Scanpix.
Politi og militære i nærheten av den amerikanske ambassaden onsdag. Foto: Scanpix.

<pMinst 16 personer er drept i angrepet mot den amerikanske ambassaden i Jemen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Militante islamister angrep onsdag morgen den amerikanske ambassaden i Jemens hovedstad Sanaa med bilbomber og raketter. 16 personer er drept, og et ukjent antall skadd i angrepet, melder AFP.

De drepte skal være seks soldater, seks angripere og fire sivile, deriblant en indisk statsborger.

Ifølge vitner skal angriperne først skutt på jemenittisk politi, før en selvmordsbomber kjørte en bil inntil ambassaden og detonerte sprengstoff. Bilen forsvant i en stor ildkule.

Etter bomben gikk av angrep flere personer ambassaden med automatvåpen og skulderholdte raketter.

En gruppe kalt Islamic Jihad in Yemen har tatt på seg ansvaret for angrepet.

Britiske Trev Mason sier til CNN at han hørte minst tre store eksplosjoner ved ambassaden fra sin bolig som ligger i nærheten.

- Vi hørte lydene av kraftig skyting. Jeg så ut vinduet og så den første eksplosjonen, det var en massiv ildkule som skjøt i været rett utenfor ambassaden, sier Mason.

- Skytingen fortsatte i 10-15 minutter før det kom to nye kraftige eksplosjoner. Folk sier det er mange skadde, fortsatte han.

Amerikanske ambassadeansatte har sagt at ingen amerikanske statsborgere ble skadd eller drept i angrepet.

I mars ble en jente i skolealder og en politimann drept da det ble skutt med bombekastere mot ambassaden. 19 andre personer ble også skadet i dette angrepet.

I et annet angrep i april ble boligområdene til amerikanske oljeansatte angrepet. Som en følge av dette beordret amerikansk UD alle ikke-essensielle ansatte til å evakuere landet.

Al-Qaida har sagt at de sto bak angrepet mot boligområdet i april, som et ledd i å få frigitt en av sine jemenittiske hovedmenn, Abdullah al-Rimi.

Personvernpolicy