Ny BT-redaktør

<pPolitisk redaktør i Bergens Tidende, Trine Eilertsen, er konstituert som sjefredaktør i avisen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trine Eilertsen,Trine Eilertsen,

Hun er også et aktuelt navn for stillingen på permanent basis.

Ni år i avisa

Eilertsen (39) er siviløkonom fra NHH og statsviter med hovedfag i sammenlignende politikk fra Universitetet i Bergen. Hun har vært ansatt i avisen i snart ni år, de sist seks som politisk redaktør. Hun har også vært stedfortreder for avgåtte sjefredaktør Einar Hålien.

Styret i avisen konstituerte Eilertsen på et styremøte onsdag. Det er første gang avisen får en kvinnelig sjefredaktør.

Stø kurs

Eilertsen sier i en pressemelding at jobben i stor grad vil gå ut på å sikre at Bergens Tidende holder en fortsatt stø kurs. Til avisens intranett sier hun at noe av det viktigste nå er at avisen tar inn over seg at konjunkturene er i ferd med å snu, og at dette må håndteres på en best mulig måte.

Styreleder i avisen, Jan Einar Greve, har tidligere sagt at det skal settes ned et utvalg som skal bruke god tid på å finne Håliens permanente etterfølger.

Trine Eilertsen er imidlertid av flere kommentatorer ansett som et meget sterkt navn til stillingen.

Programreddaktør

Sjefredaktør Einar Hålien går over i en stilling som programredaktør i Schibsted-konsernet etter elleve år i Bergens Tidende. (NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus