Misliker Hari Puttar

<p class="hidden"> <a href="http://hariputtarthefilm.com/" title="Hari Puttar">"Hari Puttar"-filmen</a> er en komedie om en 10-årig indisk gutt som flytter til England sammen med sin familie. </p>
 "Hari Puttar"-filmen er en komedie om en 10-årig indisk gutt som flytter til England sammen med sin familie.

<pHollywood har satt foten ned for Bollywood-filmen "Hari Puttar".</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

"Hari Puttar"-filmen er en komedie om en 10-årig indisk gutt som flytter til England sammen med sin familie.

Den indiske barnefilmen skulle hatt premiere sist fredag, men etter at filmselskapet Warner Brothers stevnet de indiske produsentene for retten er premieren nå utsatt et par uker, til 26. september, melder The Guardian.

"Hari Puttar"-filmen er en komedie om en 10-årig indisk gutt som flytter til England sammen med sin familie. Der blir han involvert i en plan om å redde verden fra to kriminelle.

Warner Brothers mener handlingen ligger for tett opp til Harry Potter-filmene, mens de indiske produsentene tidligere har tilbakevist alle beskyldningene fra det amerikanske filmselskapet. Etter at en indisk dommer forbød tv-annonsering av filmen, i påvente av at tvisten blir rettslig behandlet, har det indiske filmselskapet likevel valgt å utsette premieren et par uker.

Ifølge The Guardian mener for øvrig indiske kritikere at "Hari Puttar" ligger mye nærmere den første "Alene hjemme"-filmen (hvor en ung gutt hamler opp med to skumle innbruddstyver) enn Harry Potter-universet.

Og navnelikheten? Den forklarer de indiske produsentene i Mirchi Movies med at Hari er for øvrig et vanlig indisk guttenavn og Puttar betyr "sønn" på Punjabi, opplyser The Guardian.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus