Gratis leksikon

<pStore norske leksikon blir fra 1. januar neste år åpent og gratis tilgjengelig for alle. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg nyskapes leksikonnettstedet på en rekke måter for å sikre Norge et livskraftig, kvalitetssikret nasjonalleksikon også i fremtiden, opplyser Kunnskapsforlaget i en pressemelding.

- Vi har i mange år jobbet med å få til et digitalt leksikon. Dette leksikonet er et gjennombrudd i dette arbeidet. Det er jeg veldig glad for, fordi leksikonet vil komme til nytte og glede for svært mange, både i utdanning, arbeid og fritid, sier kulturminister Trond Giske (Ap) i en kommentar til NTB.

Siste papirutgave i 2005

Med 2005-utgaven av Store norske leksikon lanserte Kunnskapsforlaget hundreårsutgaven av leksikonet i bokform. Dette vil bli stående som det siste Store norske leksikon i bokversjon. Nå overtar internett, hvor leksikonet altså blir gratis tilgjengelig for brukerne.

- Vi må bare akspetere at det ikke nytter å få til en betalbar tjeneste på dette området. Vi må finansiere dette ved hjelp av annonsering, og har tre år på oss til å få det til. Det tror jeg skal gå bra, sa Bokklubbenes leder Kristenn Einarsson under lanseringen tirsdag.

Det er Bokklubbene, i samarbeid med Kunnskapsforlaget, som står bak det nye nettbaserte leksikonet.

280.000 artikler

Leksikonet vil ved åpningen omfatte rundt 280.000 artikler. Artiklene vil bli supplert gjennom fordypende innhold fra ulike kilder, og gjennom samarbeid med Nasjonalbiblioteket og ABM-utvikling, som vil bidra med deler av sine kunnskapsbaser og tilføre nytt stoff, melder NTB.

Personvernpolicy