Bekrefter karriere-skifte

<p class="hidden"> Foto: Scanpix</p>
 Foto: Scanpix

<pKorrupsjonsjegeren Eva Joly bekrefter nå at hun stiller til EU-valg for De Grønne. - Ja, jeg stiller, sier hun til ABC Nyheter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå fjerner Eva Joly all tvil om sine politiske ambisjoner. Overfor ABC Nyheter bekrefter juristen at hun neste år stiller til valg.

- Jeg bekrefter at jeg stiller til EU-valg for De grønne, sier Eva Joly i til ABC Nyheter.

Det har i lang tid har det gått rykter om at den anerkjente og vel kjente norskfødte juristen Eva Joly ville stille til valg i Frankrike.

I går kunne ABC Nyheter fortelle at franske medier hadde utropt henne til en av toppkandidatene for partiet De Grønne, og at Jolys sjefer var informert om prosessen.

Joly er en av Frankrikes mest kjente kvinner. Hun er særlig kjent for sin rolle som korrupsjonsjeger i den såkalte Elf-saken. Blant de som måtte forklare seg var den tidligere utenriksministeren Roland Dumas.

I kjølvannet av dette opplevde Joly både drapstrusler, sjikane, overvåking og bakvaskelser. Hun levde også med livvakter i en periode.

I 2002 fikk daværende justisminister Odd Einar Dørum (V) henne til sitt departement. Her jobbet hun i tre år med korrupsjons- og hvitvaskningsprosjektet.

For tiden har hun jobb som spesialrådgiver i Norad som forvalter norske bistandsmidler. Joly har hatt som hovedoppgave i følge opp norsk anti-korrupsjonsarbeide.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus