Bilbombe mot amerikansk ambassade

Politifolk har samlet seg i nærheten av ambassaden, men foreløpig har det ikke kommet detaljer på antall skadde eller drepte. Foto: Scanpix.
Politifolk har samlet seg i nærheten av ambassaden, men foreløpig har det ikke kommet detaljer på antall skadde eller drepte. Foto: Scanpix.

<pDen amerikanske ambassaden i Jemen ble onsdag angrepet av selvmordsbombere.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først kjørte en bil lastet med eksplosiver inntil porten til området rundt den amerikanske ambassaden i Jemens hovedstad Sanaa. Etter eksplosjonen kom nok en bil fylt med angripere til stedet.

De skjøt med automatvåpen og raketter mot sikkerhetsvaktene på ambassaden, ifølge et vitne AFP har snakket med.

Flere personer skal være skadd, blant annet politimenn som var på stedet, men det er ikke klart om noen har blitt drept i angrepet. Dette er det andre angrepet på ambassaden så langt i 2008.

Britiske Trev Mason sier til CNN at han hørte minst tre store eksplosjoner ved ambassaden fra sin bolig som ligger i nærheten.

- Vi hørte lydene av kraftig skyting. Jeg så ut vinduet og så den første eksplosjonen, det var en massiv ildkule som skjøt i været rett utenfor ambassaden, sier Mason.

- Skytingen fortsatte i 10-15 minutter før det kom to nye kraftige eksplosjoner. Folk sier det er mange skadde, fortsatte han.

Amerikanske ambassadeansatte har så langt nektet å kommentere hendelsen.

- Jeg kan ikke bekrefte det. Jeg kan ikke snakke om det, sa den ambassadeansatte før telefonen ble lagt på.

I mars ble en jente i skolealder og en politimann drept da det ble skutt med bombekastere mot ambassaden. 19 andre personer ble også skadet i dette angrepet.

I et annet angrep i april ble boligområdene til amerikanske oljeansatte angrepet. Som en følge av dette beordret amerikansk UD alle ikke-essensielle ansatte til å evakuere landet.

Al-Qaida har sagt at de sto bak angrepet mot boligområdet i april, som et ledd i å få frigitt en av sine jemenittiske hovedmenn, Abdullah al-Rimi.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus