Munch-dusør først når alle er dømt

<p class="hidden">Kunstskattene «Madonna» og «Skrik» kom til rette sensommeren 2006 Foto: Scanpix</p>
Kunstskattene «Madonna» og «Skrik» kom til rette sensommeren 2006 Foto: Scanpix

<pEt av vilkårene politiet stilte for å utbetale den kontroversielle Munch-dusøren, er at alle de tiltalte først får rettskraftige dommer.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken mot Bjørn Hoen, den siste tiltalte som påtalemyndigheten mener må stilles til ansvar for Munch-ranet i august 2004, pågår nå i lagmannsretten. Dermed nærmer det seg dusørutbetaling på 4 millioner kroner fra Oslo kommune.

Da advokat Øystein Storrvik bisto i forbindelse med at kunstskattene «Madonna» og «Skrik» kom til rette sensommeren 2006, krevde politiet at det ble lagt inn et vilkår om rettskraftige dommer før dusøren kan utbetales.

Dusøren har vært kontroversiell, men politiet har satt som betingelse at ingen av dem som blir dømt for å ha vært delaktig i ranet, skal motta noe, skriver VG. Dette kravet er imidlertid lite verdt, ettersom ingen kan vite hvem som til slutt faktisk sitter igjen med pengene, får avisen opplyst.

Mens lagmannsrettsdommene mot Petter Tharaldsen (ni og et halvt år) og Stian Skjold (fem og et halvt år) er rettskraftige, måtte lagmannsrettssaken mot Hoen opp på nytt. Hoen ble opprinnelig dømt til ni års fengsel, men Høyesterett opphevet dommen på grunn av saksbehandlingsfeil. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus