Gerrard i helrød festaften

Steven Gerrard (i midten) gratuleres med en av sine to scoringer da Liverpool innledet mesterligaen med 2-1-seier borte mot Marseille tirsdag. Foto: Scanpix

<pEn frisk Steven Gerrard er gull verdt for Liverpool. Mot Marseille i mesterligaen avgjorde han mer eller mindre på egen hånd.</p

Som mot Manchester United i helgen vendte Liverpool til seier 2-1 etter å ha kommet under med 0-1.

Mot United satt en småskadd Gerrard på benken fra start. Mot Marseille bidro han fra første minutt.

Det hindret ikke franskmennene i å ta ledelsen. 23 minutter var spilt da albaneren Lorik Cana utnyttet den gode plassen mellom Liverpools for anledningen gavmilde midtstoppere. Alene med Pepe Reina satte han ballen kontrollert og iskaldt i mål.

Bare to minutter senere ordnet Gerrard 1-1 slik nær sagt bare han kan. Han smelte til med et langskudd som gikk over en utspilt Marseille-keeper Steve Mandanda og i mål.

Tre forsøk

Seks minutter senere ordnet han målet som avgjorde kampen. Ryan Babel ble soleklart felt av Ronald Zubar innenfor 16-meteren, og Gerrard gikk til krittmerket. Først måtte han legge ballen ordentlig til rette på ny etter instruks av dommeren. Det var forsøk 1. Forsøk 2 gikk via stolpen og i mål, men dommeren beordret straffen skutt på nytt. I forsøk 3 sendte han Mandanda den ene veien og ballen i samme hjørne som i forsøk 2.

Slik gjør bare en som har nervene under kontroll, og det har den engelske landslagsmannen Gerrard.

Ethvert lag i hele verden ønsker seg en slik spiller på laget. Liverpool godter seg sikkert for at han har spilt for dem i hele sitt voksne liv.

Ballsikre

Marseille var ballsikre og teknisk gode, men stort sett gikk det for sakte og småspillende framover. Det gikk bra da de kvalifiserte seg til mesterligaen ved å slå ut Brann i kvalifiseringen, men mot et lag som Liverpool holdt det ikke, tre store sjanser i sluttminuttene til tross. Liverpool er på sin side i mye bedre form enn da de så vidt slo ut Standard Liege i kvalifiseringen.

Hvor langt det går for laget fra Nordvest-England gjenstår å se. Liverpool er et lag for de store anledninger. I 2005 slo de Milan i mesterligafinalen, i 2007 ble det tap for samme Milan i finalen.

Chelsea er et annet engelsk lag med ambisjoner. De åpnet årets mesterliga med å slå Bordeaux enkelt 4-0 hjemme på Stamford Bridge. Frank Lampard, Joe Cole, Florent Malouda og Nicolas Anelka scoret. (©NTB)