Fryktløse Scolari

<p class="hidden"> </p>
 

<pChelsea-manageren føler ikke presset før dagens Champions League-start.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere stemmer hevdet at mangelen på en Champions League-triumf ble José Mourinhos bane i Chelsea. I fjor, under Avram Grant, nådde klubben finalen, men tapte for Manchester United. Også i ligaen ble det sølv. Grant måtte forlate managerjobben.

Eier Roman Abramovich sulter etter Champions League-suksess.

I dag starter den gjeveste europacupturneringen. Chelsea får besøk av Bordeaux i sin åpningskamp – i gruppen til John Arne Riises Roma.

Manager Luiz Felipe Scloari vil ikke høre snakk om press.

Ikke spesielt

– Jeg snakker ikke med Roman Abramovich om Champions League. Jeg snakket med Mr. Roman om Chelsea og om alle turneringer. Men ikke om A, B eller C. Aldri. Turneringene er FA-cupen, ligacupen, Premier League og Champions League, sier brasilianeren i kjent stil, ifølge The Times.

(www.nyhetsgrafikk.no)(www.nyhetsgrafikk.no)

Han har fått en god start på sin Premier League-karrière med ti poeng og tabelltopp etter fire runder. Dermed er han på sporet til å ta opp arven etter Mourinho, som vant Premier League i sine to første sesonger i Chelsea. Champions League vant portugiseren imidlertid aldri med London-klubben. Det gjorde heller ikke Avram Grant.

– Den forrige manageren ble ikke sparket på grunn av Champions League. Du tar feil. Du kjenner ikke historien. Jeg vet hvorfor. Hvis man ikke vinner, er manageren ute? Nei, det er ikke slik, sier Luiz Felipe Scolari.

Bensin på bålet

Bordeaux-manager Laurent Blanc, med fortid som spiller i Manchester United, heller bensin på bålet før kveldens kamp.

– Da jeg forlot United, hadde Abramovich akkurat ankommet og tatt de første stegene mot å styrke laget. Det er enklere når du har de millionene av pund som Chelsea har bak seg. Selv jeg kunne satt sammen et lag som kunne vunnet Champions League, med så mye penger i ryggen, sier Blanc og legger til:

– Til tross for dette har de fremdeles ikke maktet å vinne Champions League. Det viser nettopp hvor vanskelig det er å vinne. Chelsea må vinne Champions League hvis de vil ses i samme lys som United. Og det er målet deres, er det ikke?

Viktig åpningskamp

John Arne Riise og Roma åpner hjemme mot rumenske Cluj. Nordmannens gjensyn med Chelsea kommer først 22. oktober, på Stamford Bridge.

Liverpool er det andre engelske laget i aksjon i kveld, borte mot Marseille. Rafa Benítez & co., som tar mål av seg å kopiere Champions League-seieren fra 2005, kommer fra 2–1 mot Manchester United i Premier League.

– Risikoen er kanskje større, for å møte Marseille rett etter United blir veldig tøft, og Marseille er bedre enn i fjor, sier Benítez, ifølge Independent.

Han vil stille sitt beste lag – kanskje med unntak av Fernando Torres, som nylig er tilbake fra skade. Steven Gerrard starter trolig.

– Det er alltid viktig å vinne den første kampen. Da kan vi kanskje bruke forskjellige spillere. På grunn av dårlige resultater i starten i fjor, måtte vi bruke våre beste spillere hver gang, og det er et problem, sier Benítez.

Chelsea er bookmakernes favoritt til å vinne Champions League, tett fulgt av Manchester United, Real Madrid, Barcelona og Inter.

Personvernpolicy