Lyn best i by’n igjen

Lyns Espen Hoff scorer 0-1-målet  under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Lyn på Ullevaal Stadion. Foto: Scanpix
 Lyns Espen Hoff scorer 0-1-målet under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Lyn på Ullevaal Stadion. Foto: Scanpix

<pEspen Hoff og Kim Holmen forlenget Vålerengas smertefulle Lyn-mareritt. De avgjorde Oslo-derbyet til 2-1 mandag. </p

Holmen gjorde forarbeidet på ledermålet. Skuddet ble stoppet av Troy Perkins, men ballen havnet på hjørnet av 5-meteren. Der solgte Jarle André Storbæk seg totalt før Hoff pirket inn scoringen foran egne fans.

Det var Hoffs niende seriemål for sesongen. Han forlater klubben og setter kursen for Stabæk. Der spiller eliteseriens farligste mann, Daniel Nannskog (11 fulltreffere).

Holmen headet så inn 2-0 etter flott forarbeid av innbytter Erling Knutzon på høyresiden.

VIF står uten triumf over Lyn siden 1981. Det er også sju kamper siden forrige seier i årets eliteserie.

Luton Shelton headet inn reduseringen 12 minutter før slutt, og dermed ble det kamp helt inn.

Sterk start

Lyn virker umerket av nesten konstant støy i flere måneder. Kent Bergersen fikk en drømmeåpning som trener etter at Henning Berg måtte gå i forrige uke. Hans lag var alt i alt et godt hakk bedre enn VIF.

Superpigge Holmen hadde tre store sjanser før pause. Nærmest var et skudd i innsiden av stolpen.

De to andre gangene sto VIF-keeper Perkins fram og stoppet ballen.

Vålerenga var centimetre unna ledelse da Shelton headet i stolpen i første angrep i andre omgang.

Halve laget ute

VIF manglet Morten Berre, Daniel Fredheim Holm, Mohammed Abdellaoue, Bojan Zajic (alle skadd) og Kristofer Hæstad (gule kort).

Lyn fortsetter med ny Ullevaal-kamp i neste runde. Søndag kommer Molde på besøk.

For VIF venter et gjensyn med gamletrener Kjetil Rekdals Aalesund borte. Det blir ganske sikkert tøft nok.

Oslo-klubben har i tillegg en NM-semifinale (mot Odd Grenland) i bakhodet.

Cupen kan redde en sesong som så langt bare dekkes med et ord: Miserabel. (©NTB)