Flybensinen frøs til is

<p class="hidden"><strong>DRAMATISK.</strong> Ingen omkom da Boeing 777-maskinen krasjet rett før rullebanen på Heathrow.</p>
DRAMATISK. Ingen omkom da Boeing 777-maskinen krasjet rett før rullebanen på Heathrow.

<pMotorene fikk ikke bensin på grunn av is i drivstoffsystemet. Flyet krasjet rett før rullebanen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var 17. januar i år at en Boeing 777-maskin fra British Airways krasjlandet rett før landing på Heathrow i London. Flyet kom fra Beijing i Kina og hadde 136 passasjerer og et mannskap på 16. Til sammen 13 mennesker ble skadd i ulykken.

Ifølge rapporten fra Air Accident Investegation Branch (AAIB) i England så skyldes ulykken sannsynligvis is i drivstoffsystemet som førte til at motorkraften forsvant og flyet krasjet rett før rullebanen.

Les hele rapporten her

Ifølge rapporten har isdannelsen skjedd fordi flyet hadde opererte over en lang periode med lav drivstoffstrøm under ekstremt kalde forhold. Men flyet hadde ikke operert utenfor de gjeldende sikkerhetsreglene.

Som følge av ulykken har AAIB anbefalt at det iverksettes midlertidige tiltak på alle Boeing 777-maskiner for å forhindre at det dannes is i drivstoffsystemet..

Personvernpolicy