Brødre arrestert etter spedbarnsdød i Kina

<p To barn har dødd og 1.253 spedbarn er blitt syke av forgiftet morsmelkerstatning i Kina. To brødre er arrestert mistenkt for å ha forgiftet melken. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det siste dødsfallet skjedde i Gansu-provinsen i Kina mandag, der også det første sykdomstilfellet ble oppdaget. Mandag opplyste det kinesiske helsedepartementet at 1.235 spedbarn er blitt syke av morsmelkerstatningen. Dermed har antall ofre økt kraftig fra rundt 500 antatt syke spedbarn. For 53 av disse barna er tilstanden alvorlig. 340 spedbarn er fortsatt på sykehus.

– Så mange som 10.000 spedbarn kan ha drukket av den forgiftede melkeerstatningen, sier helsedepartementet.

En foreløpig gransking konkluderer med at sykdomstilfellene trolig er forårsaket av tørrmelk fra produsenten Sanlu som er forgiftet med det kjemiske stoffet melamin. Melamin kan forårsake nyresvikt og nyrestein.

To brødre er arrestert, mistenkt for å ha forgiftet melken. De to driver en sentral som tar imot melk fra bønder og selger den videre. De skal ha levert tre tonn giftig melk til Sanlu hver dag, ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

Også 19 andre er mistenkt for å ha levert giftig melk.

Helsemyndighetene mistenker melkebønder for å ha vannet ut melken sin og deretter tilsatt melamin for å få proteininnholdet til å virke høyere. Melamin brukes vanligvis i produksjon av plast, gjødsel og renholdsprodukter.

Den forgiftede morsmelkerstatningen er hovedsakelig blitt solgt i fattige og avsidesliggende deler av Kina. (©NTB)

Personvernpolicy