Orkanen ødela oljeinstallasjoner

<div class="viewNews">Orkanen Ike forårsaket store ødeleggelser langs kysten av Texas. Foto: REUTERS/SCANPIX</div>
Orkanen Ike forårsaket store ødeleggelser langs kysten av Texas. Foto: REUTERS/SCANPIX

<pFem mennesker er funnet omkommet etter orkanen Ikes herjinger i Galveston i Texas, og i Mexicogolfen er oljeplattformer og rørledninger påført skader av ukjent omfang.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Titusenvis av mennesker trosset myndighetenes advarsler og ble værende i sine hjem da orkanen Ike slo inn over kysten av Texas i helgen.

Nærmere 4.000 ble evakueres av redningsmannskaper, og søndag kveld meldte talsmenn for lokale myndigheter om minst tre omkomne i Galveston.

Letingen etter ofre fortsatte søndag kveld, samtidig som oljeselskapene begynte arbeidet med å kartlegge skadene på sine installasjoner i Mexicogolfen.

Det er minst 3.800 produksjonsplattformer i Mexicogolfen, og over 700 av dem er til vanlig bemannet. Da orkanen Katrina rammet området for tre år siden, ble 44 plattformer knust. Orkanen Rita ødela kort tid etter ytterligere 64 plattformer, og flere viktige rørledninger ble også påført store skader.

Føderale amerikanske myndigheter meldte søndag at orkanen Ike hadde ødelagt minst ti produksjonsplattformer, samt forårsaket skader av ukjent omfang på flere rørledninger i området.

Talsmenn understreket at opplysningene er basert på en rask sjekk fra lufta, og det er derfor for tidlig å si noe om det reelle skadeomfanget etter orkanen. (©NTB)

Alle foto: ScanpixAlle foto: Scanpix

Personvernpolicy