Fredrikstad klarte uavgjort med 10 mann

Rosenborgs Anthony Annan setter ballen i mål under eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad FK og  Rosenborg BK på Fredrikstad stadion søndag kveld. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX.
Rosenborgs Anthony Annan setter ballen i mål under eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad FK og Rosenborg BK på Fredrikstad stadion søndag kveld. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX.

<pRosenborg ledet 1-0 til pause mot Fredrikstads 10 spillere, men nok et fantastisk frisparkmål fra Wallace sørget for 1-1 og poengdeling.</p

Fredrikstad (NTB): Rosenborg dominerte 1. omgang og tok da også fortjent ledelsen ved Didier Konan Ya på overtid, men det var noe helt annet de første 45 minuttene vil bli husket for.

De siste 10 minuttene var det meget høy temperatur blant spillerne, og flere stygge episoder.

Den første omstridte hendelsen kom da debutant Anthony Annan traff Fredrikstads Abgar Barsom med en albue og ble belønnet med gult kort.

Like før pause fortsatte dramatikken da dommer Kjetil Sælen blåste indirekte frispark for tilbakespill til Rune A. Jarstein. En meget streng avgjørelse av dommeren.

Fredrikstad klarte på ingen måte å utnytte frisparket fra fem meter, men i møljen som oppsto foran mål sparket en liggende Raymond Kvisvik mot Jarstein og fikk direkte rødt kort.

Jarstein var nok heldig som fikk bli på banen med tanke på at han allerede hadde et gult kort.

Rosenborg gikk rett i angrep og satte inn 0-1. Fem hektiske minutter, og flere av dommerens avgjørelser vil nok bli debattert av ekspertene og trenerne etter kampen.

Fartsfylt kamp

Kampen var fartsfylt, og spesielt Rosenborg var gode i starten av kampen. Formsterke trøndere skapte flere gode sjanser, og spesielt Steffen Iversen var nær uttelling da Raio Piiroja reddet hans utsøkte lobb på streken.

Hjemmelaget våknet da hjemmesupporternes stilleaksjon var over etter et kvarter, men det var bortelaget som var best før pause.

I 2. omgang trodde nok de fleste at Fredrikstad skulle slite med 10 mann, men kampen jevnet seg faktisk ut. Og etter 74 minutter fortsatte Jarsteins frisparkmareritt. Wallace Fernando Pereira skrudde ballen utakbart i krysset, og denne gangen var det ikke i keeperhjørnet.

Etter scoringen prøvde begge lag å få inn seiersmålet, men det ble med gode forsøk fra hjemmelagets Dominic Adiyiah og Steffen Iversen.

Uavgjort var kanskje det mest rettferdige resultatet, men verken hjemmelaget Fredrikstad, som nok mistet sin siste sjanse til å kjempe om seriegull, eller Rosenborg er nok helt fornøyde. (©NTB)