Dødt løp i vestlandsderbyet

<pBrann og Viking delte poengene broderlig mellom seg i vestlandsderbyet som endte 1-1.</p

Bergen (NTB): I fjor var det gullfest på Brann stadion da bronsevinner Viking ble beseiret 5-2 i siste hjemmekamp.

Årets oppgjør handlet først og fremst om skryterett på Vestlandet, da begge lagene har skuffet stort.

Formmessig står det også dårlig til med lagene alle spådde i medaljekampen før seriestart.

Både Mons Ivar Mjelde og Uwe Rösler måtte starte med sin reservekeeper, siden både Håkon Opdal og Thomas Myhre sto over kampen på grunn av skade.

Spesielt Myhre-erstatter Kristian Nicht fikk mye å henge fingrene i, og den 26-årige tyskeren gjorde sine saker meget bra.

To ganger i stolpen

Gjestene var friskest i åpningen, der begge lags supportere deltok i den landsomfattende stilleaksjonen mot de stadig strengere regler fra internasjonale og nasjonale fotballforbund.

Mame Niang trodde han hadde gitt Stavanger-laget ledelsen etter 10 minutter, men scoringen ble korrekt annullert for offside.

Brann våknet samtidig som fansen etter et kvarters spill. Bergenserne hadde fire islendinger i startoppstillingen, og både Armann Smári Björnsson og Gylfi Einarsson burde gitt laget ledelsen før hvilen. Førstnevnte etter en sjelden miss av Viking-keeper Kristian Nicht, men fra fem meter smelte Björnsson ballen i tverrligger.

Einarssons mulighet kom like før pause, da midtbanespilleren headet i stolpen på åpent mål.

Dramatisk avslutning

2. omgang var sjansefattig, til det gjensto snaut 20 minutter. Da fikk gjestene hull på byllen etter fint forarbeid av innbytter Alexander Ødegaard. Den høyreiste senegaleseren Mame Niang fikk stå umarkert foran mål og stanget siddissene i ledelsen.

Sinnene sto i kok minutter etter åpningsmålet. Vertene lot være å spille ballen ut over sidelinjen da målscorer Niang lå nede. Petter Vaagan Moen ble taklet like utenfor 16-meteren, og deretter brøt håndgemenget løs.

Dommer Espen Berntsen løste situasjonen med å dele ut tre gule kort.

Bergenserne fikk sin fortjente utligning da Gylfi Einarsson satte hodet til en corner fra Vaagan Moen.

Den tidligere Leeds-proffen kunne dermed juble over sitt annet seriemål. Helt på tampen kunne innbytter Rodolph Austin blitt matchvinner for vertene, men avslutningen fra kort hold gikk rett på Nicht. (©NTB)