Cahill fikset seier i comebacket

Tim Cahill (t.h.) feiret scoringen sin sammen med Ayegbeni Yakubu. Cahill scoret 3-2-målet for Everton mot Stoke. (Foto: Darren Staples, Reuters/Scanpix).

<pEndelig var Tim Cahill tilbake for Everton. Australieren markerte comebacket med å senke Stoke.</p

Stoke (NTB-AFP): Cahill scoret det avgjørende målet i søndagens 3-2-seier. Det var midtbanestjernens første kamp siden han brakk foten i mars.

- Det er det Tim gjør. Han scorer viktige mål for oss, og det var han som vant kampen for oss i dag, sa Everton-manager David Moyes til Sky Sports.

Yakubu Aiyegbeni sendte Everton i føringen fire minutter før pause. Da Viktor Anichebe stanget inn 2-0 like etter pause så kampen ut til å være punktert. Men Stoke kjempet seg tilbake.

Tidligere Brann-spiller Seyi Olofinjana reduserte få minutter senere, og etter en drøy time fikk vertene sin utligning da Everton-forsvarer Phil Jagielka satte ballen i eget nett.

Everton raste mot dommer Alan Wiley etter at blåtrøyene mente de skulle hatt straffe.

Leon Court handset innenfor 16-meteren, og dommeren pekte først på straffemerket.

Men etter å ha diskutert med linjedommeren, dømte Wiley i stedet frispark. Det gjorde Everton-manager David Moyes rasende. Han skjelte ut fjerdedommeren og ble til slutt sendt på tribunen.

- Dommeren pekte på straffemerket, og fra der hvor jeg sto så det ut som om Cort var to meter innenfor. Jeg har ikke fått sett det ennå. Hvis jeg tar feil, vil jeg beklage til dommeren. Jeg vil forvente at han vil gjøre det samme, sa Moyes.

13 minutter før slutt fikk imidlertid Everton grunn til å juble. Cahill steg til værs på en corner fra Mikel Arteta og stanget inn seiersmålet. (©NTB)