Frykter at ny brann i Bergen var påsatt

Man frykter nå at en ny brann har blittt påsatt i Bergen. Bildet her er fra brannen i Lemkuhlboden på Maaseskjæret i uken som var. (Foto: Scanpix)
Man frykter nå at en ny brann har blittt påsatt i Bergen. Bildet her er fra brannen i Lemkuhlboden på Maaseskjæret i uken som var. (Foto: Scanpix)

<pLørdag ble en brann kvalt i starten i Damsgårdsveien i Bergen. Tekniske undersøkelser viser at brannen var tilsatt tennkilde, og politiet frykter brannstiftere står bak.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen/Oslo (NTB–Fredrik Grønningsæter): Brannen i Damsgårdsveien kom dagen etter den femte storbrannen i Bergen.

– Erfaringen viser at det kan oppstå situasjoner etter mange branner hvor forvirrede personer får ideer. Det er for tidlig for oss å si at dette er tilfelle her, politiinspektør Rune Solbakken til NTB.

Han understreker at politiet foreløpig ser på brannen lørdag som et enkeltstående tilfelle.

– Vi er nødt til å etterforske Damsgård som et isolert tilfelle, men vi holder alle muligheter åpne. Foreløpig har vi ingen konkrete mistenkte, sier Solbakken.

Men politiet har derimot flere vitner som skal avhøres søndag.

– I tillegg til vitneavhør er vi interessert i opplysninger fra publikum sier Solbakken.

Liten skade

Det var i 14-tiden lørdag at flammene på nytt blusset opp i Bergen. Denne gangen i Damsgårdsveien rett ved Danmarksplass. Brannen fikk derimot ikke utvikle seg lenge, den ble hurtig slukket og gjorde liten skade. Dermed kunne politiet raskt foreta kriminaltekniske undersøkelser. Resultatet viste at brannen trolig ble påsatt.

– Foreløpige undersøkelser tyder på at det var tilført tennkilde på brannstedet, men heldigvis var denne brannen av mindre karakter, sier politiinspektør Rune Solbakken til NTB.

Rykter

Det svirrer rykter i Bergen om pyromaner. Mange har spekulert i om storbrannen i Lehmkhulboden fredag ble påsatt, deriblant eierne selv.

– Magefølelsen min forteller at noen har tent på boden, sa styreleder Truls Soløy i Sjøbodutvikling AS til BA.no fredag.

Ryktene har delvis fått næring ved at politiet avdekket at boden ikke var strømtilkoblet, og at flere personer var blitt sett på brannstedet i forkant av brannen.

– Vi har ennå ikke kunnet foreta tekniske undersøkelser. Så det er ikke mulig å si om brannen ble påsatt. Vi ser ingen sammenheng mellom disse to brannene så langt i etterforskningen. Men vi samler inn informasjon på bredest mulig grunnlag, sier Solbakken.

To oppklart

Av de seks brannene i Bergen er to oppklart.

– Vi har oppklart to av brannene, og er snart ferdig med en tredje. Det er viktig at det ikke skapes frykt. Det vil være ubegrunnet, sier Solbakken.

For tiden foregår også etterforskningen etter brannen i de fire Skuteviksbodene i Sandviken natt til forrige søndag. Bodene er plassert bare noen hundre meter fra Lehmkuhlboden. (©NTB)

Personvernpolicy