Drapssiktet mann fengslet i fire uker

Etterforskningsleder Terje Lunde og politiadvokat Kjersti Hegeberg ved Trondheim politikammer orienterte om pågripelse av en mann etter drapet på den norsk-somalieren Mahmed Jamal Shirwac (46) Ringvålveien den 28. august på en pressekonferanse i Trondheim. Foto: Ned Alley / SCANPIX.
Etterforskningsleder Terje Lunde og politiadvokat Kjersti Hegeberg ved Trondheim politikammer orienterte om pågripelse av en mann etter drapet på den norsk-somalieren Mahmed Jamal Shirwac (46) Ringvålveien den 28. august på en pressekonferanse i Trondheim. Foto: Ned Alley / SCANPIX.

<pEn 25 år gammel mann som er siktet for drapet på Mahmed Jamal Shirwac for tre uker siden, er varetektsfengslet i fire uker av Trondheim tingrett.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trondheim/Oslo (NTB-Arnt Folgerø): Den 25 år gamle Trondheims-mannen nekter straffskyld etter siktelsen og har motsatt seg fengsling. Han gikk likevel med på at fengslingskjennelsen lørdag ble avgjort ved en såkalt kontorforretning. Det vil si at tingretten avgjorde saken uten at siktede selv møtte i retten.

Politiet vil ikke si noe om grunnlaget for siktelsen, med unntak av at mannen er fengslet fordi det er skjellig grunn til å mistenke ham for drapet.

Shirwac som opprinnelig er fra Somalia, ble funnet drept med skytevåpen fra kloss hold natt til 23. august på Heimdal sør for Trondheim. Norsk-somalieren skal ha drevet med kjøring av piratdrosje da han ble tatt av dage med fem skudd i bilen sin.

Våpenrazzia

Den siktede ble pågrepet i Oppdal sentrum sist torsdag av fem sivilkledde politibetjenter, melder VG.

Etter det NTB forstår, er grunnlaget for siktelsen og varetektsfengslingen våpenbeslag som er gjort hos siktede.

– Det er utelukkende en teknisk rapport som ligger til grunn for siktelsen, sier mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB.

I forrige uke skal politiet ha gjennomført en våpenrazzia i strøkene rundt der drapet ble begått. I alt skal 38 personer og lokaliteter ha blitt undersøkt i denne våpenrazziaen som ble gjennomført i Heimdals-området med drapsstedet som sentrum. Ifølge VG ble det beslaglagt flere skytevåpen i siktedes bolig i Trondheim og i huset til mora i Oppdal.

Nabokrangel

Den siktede har vært medlem i pistolklubben til Trondheim Feltskyttere. Til tross for at han tidligere er anmeldt to ganger for trusler med kniv og hagle mot naboer, har han fått beholde skytevåpnene sine.

Ifølge VG skal han ha vært i flere krangler med ungdommer i nabolaget. Han skal også ha blitt utsatt for jevnlig sjikane av andre ungdommer, og en bil han hadde, skal ha blitt utsatt for hærverk.

Den siktede var drosjesjåfør i Norgestaxi i Trondheim fram til 2007 da han måtte slutte i denne jobben. (©NTB)

Personvernpolicy