Tilbakeblikket:

Tviholdt på Flo

<p class="hidden">Tore Andre Flo fikk lite spilletid i Chelsea til tross for at «alle elsket» stryningens kvaliteter på banen. (Foto: Scanpix)</p>
Tore Andre Flo fikk lite spilletid i Chelsea til tross for at «alle elsket» stryningens kvaliteter på banen. (Foto: Scanpix)

<pChelsea-manager Gianluca Vialli elsket Tore Andre Flo, Middlesbrough ble omtalt som en klubb for alkoholikere og spillegale og Aston Villa toppet Premier League foran Derby. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For ti år siden var Chelsea-spiss Tore André Flo kraftig lei av å slite benken. Det var blitt benkevarming igjen i helgen som var gått, da Chelsea hadde slitt seg til en 2-1 seier hjemme mot Nottingham Forest.

Chelsea-manager Gianluca Vialli avslo bud på stryningen i øst og vest, og forklarte det på følgende måte: - Supporterne elsker Flo, klubben elsker Flo og jeg elsker ham også.

Flo hadde spilt 47 minutter på de første fem kampene av sesongen og responderte på Dagbladets statistikk på følgende måte: - Så mye - det føles ikke sånn. Og ikke er det slik jeg ønsker at det skal være.

Bud på rundt 10 millioner pund ble avslått, og det var ifølge avisene nærmere ti bud på stryningen fra storklubber i England og resten av Europa på denne tiden. Det var med daværende kurs 130 millioner kroner for en spiller som hadde kostet Chelsea under fire millioner kroner.

Gazza storspilte

VG skrev at skadeplagede Steffen Iversen nok en gang var satt ut av spill for Tottenham. Trønderen var tilbake etter en kneskade, men nå var det storetåen som skapte trøbbel.

Bergens Tidende rapporterte 14. september om den tilbakelagte helgs oppgjør mellom Tottenham og Middlesbrough. De skrev følgende: «Middlesbrough er i de siste dagene blitt sammenlignet med et hjem for alkoholikere og spillegale».

«Paul Merson dro fra nordøst-England til Aston Villa fordi han angivelig ikke torde å bli i klubben lenger, redd som han var for å sprekke. Den tørsteste, og tjukkeste, av alle Middlesbrough-spillerne, Paul Gascoigne, var likevel blant de beste i går», rapporterte BT.

Kampen endte for øvrig med 3-0 seier for Boro, og Spurs-keeper Espen Baardsen gjorde en giganttabbe på den siste scoringen.

Aston Villa toppet

Tabellen var merkelig lesning etter sjette runde var avviklet midt i september 1998. Aston Villa toppet foran Derby, Liverpool, Wimbledon og Leeds.

Villa var ubeseiret med sine fire seirer og to uavgjorte så langt, og manager John Gregory var fornøyd. Noen dager senere, 15. september, var han nok ikke like høy i hatten.

Laget hans spilte da Europa-cup mot Strømsgodset hjemme på Villa Park og lå under 0-2 til det var spilt 82 minutter.

Anders Michelsen og 19 år gamle Christer George hadde sendt drammenserne i føringen, men et mål av Gary Charles og to på overtid av Darius Vassell gjorde at laget fra Birmingham vant kampen 3-2 for ti år siden.

Inter ønsket Shearer

Spekulasjonene gikk også om at Ruud Gullit kunne selge Alan Shearer til Inter. Sistnevnte klubb ønsket nemlig å forene Ronaldo med den engelske stjernen.

Noen overgang ble det aldri, men VG mente å vite at det ikke skyldtes penger når de skrev følgende om Inter-eier Massimo Moratti: «Penger er ikke problemet for den styrtrike toppklubben. For petrokjemimilliardær Moratti gjør 250 millioner kroner omtrent det samme innhogget i økonomien som det en pose lørdagsgodt koster for en norsk familie».

Personvernpolicy