Alan Kennedy - en herre med bart?

<p class="hidden">En ung Alan uten bart i Newcastle</p>
En ung Alan uten bart i Newcastle

<pSupportercup på Voldsløkka, 7. juni 2008: - Ryktene går om at Liverpool kommer til å stille med Alan Kennedy på venstre flanke, sa jeg til Gustav. - Se etter en herre med bart, svarte min gode ve

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barten som Alan stolt bar i sine Liverpooldager, var borte, men det gjorde ikke så mye. Alan tok seg god tid til en prat og virket glad over å være i Norge for å spille fotball på en støvete grusbane.

Da var det tross alt mer historisk sus over Pariskvelden i 1981 da Alan ble matchvinner i den gjeveste serievinner-cupen. 1-0 over Real Madrid sikret Liverpool sin tredje europacup. Tre år senere avgjorde Alan straffesparkkonkurransen i finalen mot Roma i samme turnering. Alan var med andre ord en mann for de store anledninger ute i Europa. Og er du ute etter et artig quiz-spørsmål:

Hvem er den eneste brite som har avgjort to europacup-finaler?
Svar: Vår venn Alan Kennedy.

Alan startet sin karriere i Newcastle og spilte 158 ligakamper for
«The Magpies», før Bob Paisley hentet ham til Liverpool for 330 000 pund i 1978. Karrieren i Liverpool ble kronet med drøssevis av titler før han vendte nesa hjemover til Sunderland i 1985. Han spilte ligafotball for Wrexham helt fram til 1991, og som vi vet er han fortsatt aktiv på fotballbanen som ivrig deltaker i veteran-turneringer og «special apperances» over hele verden.

Landslagskarrieren tok aldri av for Alan. Arsenals Kenny Sansom hadde klippekort på England mens Alan var på høyden, og han fikk bare med seg to landskamper. La oss ikke dvele ved det, men i stedet nyte Alans vinnermål i Paris i 1981:

Personvernpolicy