Torres redder Vålerenga

Fernando Torres´ besøk på Ullevaal i sommer sørger for at Vålerenga ikke lider noe økonomisk tap på publikumssiden i år. (Foto: Scanpix)
Fernando Torres´ besøk på Ullevaal i sommer sørger for at Vålerenga ikke lider noe økonomisk tap på publikumssiden i år. (Foto: Scanpix)

<pPublikum svikter Vålerenga i Tippeligaen. Men takket være sommerens treningskamp mot Liverpool går klubben i null budsjettmessig.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lite har stemt for Vålerenga og Martin Andresen denne sesongen. Spillet på banen har vært langt dårligere enn forventet og i kjølevannet av det har publikum uteblitt fra Ullevaal når laget spiller hjemmekamper i Tippeligaen.

Men takket være én enkelt treningskamp i år, mot Liverpool den 5. august, reddes klubben fra å gå i minus på posten som omhandler publikumsinntekter.

- Det ga oss et overskudd på 3,8 millioner, som omtrent tilsvarer det vi ligger bak det opprinnelige budsjettet i Tippeligaen, sier klubbens administrerende direktør, Pål Breen til TV2-sporten.

Breen er glad for at VIF tjente godt på englandsbesøket, men innrømmer at pengene på forhånd var dét som skulle sørge for at osloklubben gikk med overskudd.

- Helst hadde jeg sett at disse pengene kom på toppen av det vi tjener på Tippeligaen, og ikke i stedet for.

Mandag møter Vålerenga Lyn til viktig kamp i den hjemlige serien. Vanligvis trekker byderbyet i Oslo folk til Ullevaal i store strømmer, men før kampen ligger det ann til sviktende oppmøte på landslagsarenaen. Det prøver nå VIF å gjøre noe med. De som kjøper billett til «slaget om Oslo» får samtidig med seg gyldig adgangstegn til neste hjemmekamp, mot Viking den 28.september.

Personvernpolicy