Mann siktet for Heimdal-drapet

Stasjonssjef Ove Sem og seksjonsleder Terje Lunde ( til h) ved Sør-Trøndelag politidistrikt under pressekonferansen lørdag i anledning med drapet på en mann av afrikansk opprinnelse på Heimdal i Trondheim, Foto: Ned Alley / SCANPIX
Stasjonssjef Ove Sem og seksjonsleder Terje Lunde ( til h) ved Sør-Trøndelag politidistrikt under pressekonferansen lørdag i anledning med drapet på en mann av afrikansk opprinnelse på Heimdal i Trondheim, Foto: Ned Alley / SCANPIX

<pEn mann i 20-åra ble torsdag pågrepet og siktet for drapet på Mahmed Jamal Shirwac på Heimdal i Trondheim natt til 23. august i år. Den siktede er etnisk norsk og bosatt i Trondheim.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskningsleder Terje Lunde og politiadvokat Kjersti Hegerberg i Sør-Trøndelag politidistrikt orienterte om pågripelsen på en pressekonferanse på Politihuset i Trondheim torsdag ettermiddag. De var sparsomme med opplysninger, utover det faktum at mannen er pågrepet og tatt i avhør, og at han er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drap.

Torsdag ettermiddag var det ennå ikke oppnevnt noen forsvarer, og det er ikke tatt standpunkt til spørsmålet om varetektsfengsling.

Mahmed Jamal Shirwac – 46 år gammel og av somalisk opprinnelse – ble funnet drept med flere skudd i sin bil i Ringvålveien på Heimdal natt til lørdag 23. august. Politiet fikk melding klokka 01.24.

Drapsvåpen ikke funnet

Drapsvåpenet – et skytevåpen – er fortsatt ikke funnet. Terje Lunde opplyste at det torsdag pågikk ransaking. Han opplyste også at den siktede er etnisk norsk, at han er bosatt i Trondheim, og at han er «kjent for politiet».

Det er opplyst at pågripelsen skjedde uten dramatikk, et sted utenfor Trondheim. Om han ble pågrepet i Trøndelag, ville Lunde ikke svare på. Mannens eksakte alder er ikke opplyst, og heller ikke hva som tidligere har brakt ham i kontakt med politiet.

Tre ukers etterforskning

Den første – og hittil eneste – pågripelsen i denne drapssaken kommer etter nesten tre ukers omfattende etterforskning med 25-30 etterforskere. Politiet har samlet et stort materiale, gjennomført rundspørringer og vært i kontakt med cirka 400 personer.

Terje Lunde sier at det gjenstår mye arbeid, og han understreker at etterforskningen fortsetter «i full bredde». Han vil foreløpig ikke fortelle hvilke opplysninger som har gitt grunnlag for pågripelse og siktelse av en bestemt person.

– En konkret, tradisjonell etterforskning har ført oss dit, sier han.

Spørsmålet om politiet jakter på flere personer, besvarte Lunde slik:

– Jeg kan ikke si at andre er involvert i saken. (©NTB)