Biskopsønnen etterlyses internasjonalt

<p class="hidden"> </p>
 

<pBiskopsønnen Bjarte Baasland (34) etterlyses internasjonalt av politiet og blir siktet for grovt bedrageri.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Bjarte Baasland fikk frist til torsdag med å stille til avhør, men han har ikke meldt seg. Vi har derfor bestemt oss for å utferdige en siktelse og pågripelsesbegjæring, sier Knut Horn ved finans- og miljøseksjonen i Oslo politidistrikt til TV 2.

Baasland kommer til å bli siktet for grovt bedrageri av over 26 millioner kroner og etterlyses fredag morgen.

Garanterte for lån

34-åringens far, Stavanger-biskop Ernst Baasland, slo seg personlig konkurs i Stavanger tingrett torsdag. Biskopen har en samlet uoppgjort gjeld på 16,5 millioner kroner. Lånene har biskopen og hans kone tatt opp for å hjelpe sønnen, som kan sitte med samlet gjeld på 60 millioner kroner.

Blant dem som betalte inn penger til biskopparet, er Selvaag-arvingen Cecilie Nustad, og det var hun som anmeldte biskopens sønn for bedrageri av til sammen 26,6 millioner kroner

Torsdag ble det klart at biskopen har søkt og fått innvilget velferdspermisjon til og med 28. september.

Fikk avslag

Den siste tiden har biskopens sønn vært som sunket i jorden, men det er blitt antatt at han har skjult seg for politi og kreditorer i Tsjekkia. Før helgen ba han i en e-post politiet om mer tid for å kunne ordne opp med kreditorene, noe han fikk avslag på.

Det har vært klart at biskopsønnen skulle siktes for grovt bedrageri og etterlyses internasjonalt dersom han ikke dukket opp tidsnok. (©NTB)

Personvernpolicy