Siste kast for gullvinneren

<p class="hidden"> Foto: Scanpix.</p>
 Foto: Scanpix.

<pAndreas Thorkildsen merker ikke lenger noe til lyskekrampen fra Brussel og satser på et skikkelig langt sistekast for sesongen i Stuttgart søndag. Så blir det ferie.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det blir ikke noe problem for ham å kaste i Stuttgart. Han har fått behandling og tatt det litt rolig den siste uken, og jeg har stor tro på at det kommer til å bli bra til helgen, sier trener Åsmund Martinsen til NTB.

Thorkildsen vant OL-gullet i Beijing med 90,57 meter og olympisk rekord. Han fulgte opp med 90,28 meter og klar seier i Golden League-stevnet i Zürich uken etter.

Men i Brussel fikk han det ikke til. Lyskekrampen hogg til allerede i det første kastet i Golden League-finalen, og etter to kast fant Thorkildsen det best å passe sammen. Likevel klarte han tredjeplassen.

Ferie

– Alt ser ut til å fungere bra for Andreas nå, og etter at han har kastet ferdig i Grand Prix-finalen i Stuttgart søndag, kommer han til å ta seg tre-fire ukers ferie, sier Martinsen.

Han legger til at Thorkildsen nok kommer til å holde treningen ved like også i friperioden han står foran, men den skikkelige oppbyggingsfasen før neste sesong, med VM i Berlin som det desiderte høydepunktet, kommer ikke til å starte før i siste halvdel av oktober.

Thorkildsen har to OL- og et EM-gull i samlingen sin, men i VM-sammenheng har han bare sølv. Derfor er det viktig for ham å stille så godt forberedt som mulig til VM, for å gjøre samlingen av mesterskapsgull komplett.

Ingenting fastlåst

Det siste drøye halve året har Åsmund Martinsen fungert som trener for Thorkildsen på heltid. Det var nødvendig for å få det største norske individuelle håpet til OL i gullform. Planen klaffet perfekt, men etter OL er Martinsen tilbake i sin normale jobb som lærer på Wang Toppidrettsgymnas igjen.

– Jeg kommer til å bli litt mindre til stede i en periode nå, men ingenting er fastlåst. Etter at sesongen nå er over kommer vi til å gjøre en analyse av situasjonen. Da kommer vi også til å legge fram planer og tanker vi har gjort oss om framtiden.

– Vi kommer til å gå noen runder med Olympiatoppen og friidrettsforbundet, og så får vi se hva det blir, sier Martinsen til NTB.

Foreløpig jobber han på toppidrettsgymnaset, men det er ikke sikkert han kommer til å fortsette med det etter jul, og før VM i Berlin neste år, kan det godt tenkes at det blir funnet penger til å satse på et tilsvarende opplegg som foran Beijing-OL i år. Men foreløpig er ingenting avklart. (©NTB)

Personvernpolicy