250 mill. kroner blir ugyldige mandag

<p Mandag blir hundrelappene med bilde av Camilla Collett på og de gamle kronestykkeneugyldige. Dermed mister over 250 millioner kroner som befinner seg i norske hjem, sin verdi. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundrelappene med bilde av Camilla Collett. Foto: Norges BankHundrelappene med bilde av Camilla Collett. Foto: Norges Bank

Norges Bank vil imidlertid sørge for at folk får litt ekstra tid utover fristen 15. september på å få vekslet inn gamle «camillaer», som ble byttet ut i 1997.

– Vi vil nok ta imot sedlene i en uke eller to til, sier kommunikasjonsdirektør Siv Meisingseth i Norges Bank til VG.

De gamle hundrelappene som fortsatt er i sirkulasjon, utgjør til sammen 27 millioner kroner. Den store mengden valuta som snart blir foreldet, står imidlertid kronestykkene fra mellom 1875 og 1997 for. Det er snakk om 225 millioner kronestykker.

Og de som trodde at lommerusk fra de 30 siste årene en dag kan bli verdifullt, må nok tro om igjen.

– Det er tilnærmet lik usannsynlig. Til det er det altfor mange i omløp, sier daglig leder Karl Sæthre ved Bergen Mynt- og Seddelforretning til avisa.

Sølvholdige mynter fra før 1924, samt kroner fra 1927, -36, -37, -47 og -58 kan imidlertid ha en verdi, også utover det pålydende.

Og for dem som har tenkt å lete i skuffer og madrasser i helgen: Både sedler og mynter kan veksles i Norges Banks hovedkontor i Oslo, ved Norges Banks depoter driftet av NOKAS i Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø eller hos banker som tilbyr denne tjenesten til sine kunder. (©NTB)

Personvernpolicy